То е като във футбола – като нямаме български резултати,

...
То е като във футбола – като нямаме български резултати,
Коментари Харесай

Атанас Пеканов за ПВУ: То е като във футбола – като нямаме резултати, подкрепяме Австрия

То е като във футбола – като нямаме български резултати, поддържаме тима на Австрия. Така разяснява опцията да изгубим осем милиарда по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) някогашният вицепремиер по ръководство на европейските средства в служебния кабинет „ Донев “ Атанас Пеканов.

Той изясни, че България получава голяма сума по отношение на Брутният вътрешен продукт

„ Възпитано мога да кажа, че нещата не се движат със скоростта, с която би трябвало да се движат. Миналата седмица разнообразни медии отразиха заплащанията по Плана за възобновяване и резистентност в пасивна форма – България рискува да загуби милиарди. Все едно нищо кой знае какво не се е случило. Ако би трябвало да се изразя по-директно – не сме си свършили работата и по тази причина няма да получаваме повече пари “, разясни той в предаването „ Лице в лице “.

Атанас Пеканов акцентира, че става въпрос за осем милиарда, който кардинално е трябвало да бъдат усвоени от нас до 2026 година Според него тези пари са значими за всички браншове, само че страната ни има общоприет проблем – мъчно ѝ е да прави промени.

 Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София България 1 мин. Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София  Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности? Advertorial 3 мин. Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности?  Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв Тази сутрин 4 мин. Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв  Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак България 3 мин. Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак  Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време Тази сутрин 2 мин. Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време  Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път? Тази сутрин 2 мин. Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път?  Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж Светът 2 мин. Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж  Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София България 1 мин. Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София  Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности? Advertorial 3 мин. Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности?  Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв Тази сутрин 4 мин. Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв  Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак България 3 мин. Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак  Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време Тази сутрин 2 мин. Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време  Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път? Тази сутрин 2 мин. Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път?  Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж Светът 2 мин. Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж

„ То е като във футбола – нямаме резултатите, които желаеме, и по тази причина се постанова да поддържаме тима на Австрия “, сподели още той.

Според него през последната година страната ни не е придвижила нито една промяна, с цел да получи европейско финансиране по Плана за възобновяване и резистентност.

Атанас Пеканов предвижда липса на заплащане по Плана за възобновяване

Той е безапелационен, че за разлика от Австрия и Холандия, България не може да си разреши лукса да загуби това финансиране. 

„ Австрия, като не получава пари, си е построила метрото преди 50 години, няма да е проблем. Холандия няма да изиска пари, пристигна ново държавно управление и сподели, че няма да прави пенсионната промяна. Но за нас те са значими и потребности. Изглежда изцяло действително да изгубим големи суми, само че има още две години с цел да наваксаме ”, сигнализира още Пеканов. 

Очаква се България да покрие критерия за инфлация до края на годината, сподели зам.-министърът на финансите

По мотив промяната на левовете с евро, той сподели: „ Утре ще излезе конвергентният отчет на ЕЦБ – той ще бъде отрицателен, тъй като не отговаряме на инфлационния аршин “. И добави, че евентуално и следващата година страната ни няма да влизаме в еврозоната.

Вижте във видеото неговите рецензии към работата на предходното Народно заседание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР