В този момент държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън

...
В този момент държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Блинкън обсъждат климатичните промени, отношенията НАТО - ЕС, Русия и Китай

В този миг държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън е на двустранна среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Преди началото на диалозите двамата оповестиха, че ще разискват редица тематики - битката против климатичните промени, връзките НАТО - Европейски съюз,  връзките с Русия и Китай.

„ Най-важният и най-неотложният приоритет е оправянето с пандемията от ковид и по какъв начин да се оправим с следствията за стопанската система и за хората. Знаем, че нито един район в света не може да е в сигурност, в случай че всички не сме в сигурност. Очаквам с теб, Тони, да обсъдим световните вериги за доставка на ваксини “.

Европейският съюз е първият сътрудник, към който бихме се обърнали по всички вероятни световни въпроси, акцентира Антъни Блинкън.

„ Води се фундаментален спор за това дали демокрацията или автокрацията оферират най-хубавия път напред. От нас зависи да се съберем и да покажем на света, че демокрацията може да носи резултат за хората, за всеки един от нас! “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР