В свят на висока инфлация, която изяжда спестяванията и създава

...
В свят на висока инфлация, която изяжда спестяванията и създава
Коментари Харесай

Няколко начина за инвестиране с цел доход

В свят на висока инфлация, която изяжда спестяванията и основава опасения за криза, вложението, насочено към приход е по-критично от всеки път.

Инвестирането в доходоносни активи е търсена от всички вложители идея. Ако сте концентриран върху увеличението на цената на активите във вашия портфейл, тогава би било добре да генерирате висок паричен поток.

Ако сте на пенсионна възраст или покрай нея, вложенията, генериращи приход, са превъзходен метод да накарате портфейла ви да регистрира висока възвращаемост, вместо да генерирате пари, като продадете дефинитивно активите си.

Независимо от вашата възраст, тактика или стойност на портфейла, вложението, насочено към приходи, е добра концепция. Ето седем метода да извършите това, съгласно специалисти от Yahoo! Finance:

Облигации

Един от най-разпространените способи за вложение, насочено към приход, е посредством облигационния пазар. Облигациите обаче също са един от най-разнообразните и комплицирани класове активи.

Има държавни облигации, които включват заеми на общини, федералното държавно управление на Съединени американски щати или на задгранични държавни управления. Има и корпоративни облигации, които включват заеми на предприятия с всевъзможен размер.

И най-после, доходността, генерирана от дадена облигация, варира според от спецификата, в това число рисковия профил на кредитополучателя и падежа на облигацията.

Правилното проучване на обособените облигации може да бъде комплицирана задача. В резултат на това множеството самостоятелни вложители избират облигационни фондове, било то под формата на индексни, или взаимни такива.

Дивидентни акции

Те нормално са по-рискови от облигациите, защото фирмите изплащат дивидентите от облагата си. Както сподели финансовата рецесия от 2008 година, даже и най-стабилните компании могат да имат усложнения, които да повлияят отрицателно върху облагите.

Все още мнозина са подготвени да поемат този спомагателен риск, в случай че това значи, че могат да се възползват от капацитета на постоянно заплащания дял с дълготрайните очаквания първичната им инвестиция да пораства, дружно с останалата част от фондовия пазар. Дивидентните акции могат да бъдат печеливши, когато обезпечават непрекъснат приход.

Всъщност изследване сочи, че от 1926-та година насам, близо половината от осъществената рентабилност на вложителите се дължи точно на получените дивиденти. Така че не подценявайте този тип акции!

Привилегировани акции

Те са тип хибрид сред акции и облигации. По-нестабилни са от облигациите, защото цената на акциите може да се колебае поради пазарната волатилност, а и при положение на банкрут по-добрият вид е да се имат облигации. Но въпреки всичко са по-стабилни от елементарните акции.

Инвеститорите, насочени към приход, ще бъдат изключително заинтригувани от обстоятелството, че тези активи нормално обезпечават доста по-висока рентабилност, спрямо облигациите. Както подсказва името, привилегированите акции не могат да се имат от всеки. Но няколко ETF-а, като iShares Preferred и Income Securities ETF (PFF), ви разрешават да инвестирате в този клас активи даже със скромна сума пари.

Недвижими парцели

Друг известен капиталов клас са недвижимите парцели. Има специфичен клас акции, прочут като сдружения със специфични капиталови цели (АДСИЦ-и, известни още като REITS), който разпределя съвсем целия си чист приход на акционерите (90% от облагата се разпределя под формата на дивидент).

Инвеститорите могат да купуват обособени АДСИЦ-и или да влагат пари в ETF-и инвестиращи в сходен жанр компании за облекчение и диверсификация.

Фондове за разпределение на активи

Как да изградите портфейл, насочен към приход, с помощта на тези обществено търгувани вложения? Помислете за капиталов фонд, който ще построи портфейла за вас. Такъв вид включват разнообразни ETF-и за разпределение на активи, само че също по този начин и насочени към приход взаимни фондове, да вземем за пример Vanguard Wellesley (VWINX), който дава разбъркан портфейл за вложители, насочени към приход. В момента фондът е формиран от 40% акции и 60% облигации.

Нетрадиционни източници

Има няколко нетрадиционни източника, които могат да оказват помощ за генерирането ви на висок приход, в случай че сте подготвени да отделите време и сила, с цел да ги потърсите. Тези, които разполагат с повече пари в банката, могат да обмислят партньорство в локален бизнес. Всички тези нетрадиционни източници изискват усърдие, защото не са типични вложения. Но те могат да бъдат потребен източник на диверсификация и в избрани случаи да дават повече благоприятни условия за висок приход.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР