В суетата на празничния сезон, когато традициите и емоциите ни

...
В суетата на празничния сезон, когато традициите и емоциите ни
Коментари Харесай

Топ 5 Simpe Self-Care хакове по време на празничния сезон

В суетата на празничния сезон, когато традициите и страстите ни отвличат във вихъра на събития и проекти, елементарно забравяме да се погрижим за най-важния човек в целия този безпорядък - себе си. В този свят, изпълнен с искри от празнична магия, е значимо да се отделим за миг от грижите за други и да се фокусираме върху личното си благоденствие.

Следвайки няколко елементарни, само че извънредно ефикасни " Simple Self-Care " хакове, можем да създадем оазис от успокоение по време на празничния сезон.

Създаването на плейлист с обичаните ви песни

Доказано е, че музиката има мощно влияние върху настроението и страстите, а слушането на познати и обичани песни може да провокира позитивни усеща и мемоари. Като отделяте малко време всяка седмица за сформиране на плейлист с песни, които ви носят наслада и релаксация, можете да създадете успокояваща и приятна среда за себе си. Независимо дали слушате плейлиста си, до момента в който готвите, чистите или просто седите и си почивате, включването на музика в рутината ви за самообслужване може да бъде превъзходен метод да подобрите настроението си и да намалите напрежението.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Spotify (@spotify)

 

Топла вана за релаксация

Добавянето на някои соли, етерични масла или бомби за баня към водата може да усъвършенства преживяването и да обезпечи спомагателни изгоди. Един елементарен и ефикасен метод да дадете приоритет на личното си богатство и да практикувате грижа за себе си.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Eclectic Territory (@eclectic_territory)

 

Изключете се!

Не мислите за нищо най-малко 10 минути. Това може да бъде мощен метод да презаредите батериите си и да намалите напрежението по време на празничния сезон. С толкоз доста условия към нашето време и внимание, може да бъде предизвикателство да намерим моменти на мира и тишина в всекидневието си. Опитайте се да седнете на безшумно място, да се концентрирайте върху дъха си и да се откажете от всички мисли или паники. Този трик може да се прави на всички места и когато и да е и може да бъде скъп инструмент за ръководство на напрежението и поощряване на релаксацията.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от MEDITATION•ZEN•YOGA (@zen.clarity)

 

Отделете време за разпъване

По време на празничния сезон е значимо да се погрижим както за физическото си здраве, по този начин и за психическото си здраве. Можете да включите стречинг в всекидневието си, като го вършиме заран или преди лягане или като вършиме къси почивки през целия ден, с цел да разтегнете мускулите си.

 

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Paola Pilates Workouts (@paola_pilates)

 

Четете ободряващи цитати

Независимо дали става дума за обичан мотивиращ откъс или откъс от обичана книга, отделянето на няколко минути, с цел да прочетете нещо вдъхновяващо, може да ви помогне да подобрите настроението си и да осигурите възприятие на комфорт и поощрение. Като създадете сбирка от вдъхновяващи цитати или пасажи, можете да имате източник на ентусиазъм всякога, когато имате потребност.

 

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Poet Circle (@poet.circle)

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР