След решението на съда разпоредих да започне подготовката по монтирането

...
След решението на съда разпоредих да започне подготовката по монтирането
Коментари Харесай

Повторното преброяване на бюлетини от местните избори 2023 г. ще се извърши с осигурено видеонаблюдение

„ След решението на съда разпоредих да стартира подготовката по монтирането на видеонаблюдение и обезпечаване на техническа опция за механически запис.

Поръчани са нужните камери и съоръжение, и до 20-ти май, когато би трябвало да бъде обновено броенето на бюлетини, би трябвало видеонаблюдението да бъде инсталирано и по този начин ще бъде спазено разпореждането на съда “.

Това изясни пред публицисти секретарят на Община Плевен Соня Ганева по отношение на повторното броене на бюлетините от изборите за Общински съвет, които се организираха в края на октомври 2023 година

Казусът за наново броене на бюлетини в Плевен породи в края на предходната година след локалните избори, когато в едно дело бяха обединени 19 тъжби против решение 226-МИ на ОИК в Плевен.

Тогава беше разпоредено броене единствено на недействителни бюлетини от избора за общински съветници. Решението на Административния съд в Плевен удостовери това на ОИК. То бе обжалвано пред Върховния административен съд, който го върна за ново разглеждане от различен състав на плевенския Административен съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР