Областният управител на Враца Надя Донкинска взе участие в първото

...
Областният управител на Враца Надя Донкинска взе участие в първото
Коментари Харесай

Областният управител на Враца участва в заседание на Междуведомствена група на проекта за нови ядрени мощности на АЕЦ Козлодуй

Областният шеф на Враца Надя Донкинска взе присъединяване в първото съвещание на междуведомствена работна група в Министерски съвет, по отношение на развиването на плана за нови нуклеарни мощности на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “ и Вертикалния газов кулоар, която беше основана със заповед на министър-председателя Димитър Главчев.

„ Проектите са от стратегическо значение за гарантиране на енергийната сигурност на страната и района в дълготраен проект “, акцентира енергийният министър Владимир Малинов, който е избран със заповед на министър-председателя за началник на работните групи.

Проектите, част от самодейността за Вертикален газов кулоар сред България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова, обезпечават опция за транспорт на спомагателни размери природен газ от разнородни и надеждни източници в посока от юг на север. Повишаването на потенциалите за транспорт на природен газ в точките на междусистемно свързване Кулата/Сидирокастро в посока от Гърция към България и Негру вода/Кардам в посока от България към Румъния имат основно значение за осъществяване на един от главните цели на държавното управление в енергийната сфера – диверсификация на енергийните източници.

Приоритетната реализация на тези планове ще спомага за повишение на конкуренцията в бранша и реализиране на по-добри условия за всички консуматори освен в нашата страна, а и в целия район.

На работната среща присъединяване взеха и заместител министър- ръководител и министър на финансите Людмила Петкова, министър на околната среда и водите Петър Димитров, министър на земеделието и храните Георги Тахов, зам.министъра на Министерство на регионалното развитие Веселина Терзийска, зам.министър на културата Виктор Стоянов, изп. Директор на „ АЕЦ Козлодуй- нови мощности “ ЕАД Петьо Иванов и други представители на министерствата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР