Пациент на 56 години е починал в адски мъки в

...
Пациент на 56 години е починал в адски мъки в
Коментари Харесай

Сигнал: Мъжът ми умря в адски мъки в болница „Света Марина” на д-р Григор Горчев

Пациент на 56 години е умрял в пъклен страдания в плевенската болница „ Света Марина ” на някогашния народен представител доктор Григор Горчев след лекарска неточност и три несполучливи интервенции, гласи сигнал. Според подателя – брачната половинка на умрелия Атанас Банджаков, от клиниката изобщо не са разяснили нито какво тъкмо ще съставляват интервенциите, нито какви са рисковете в случай че ги създадат или не ги създадат.

Ето цялостния текст на писмото на Вероника Банджакова, изводите оставаме на вас и на Министерството на здравеопазването, което да предприеме съответни ограничения против безхаберниците:

Здравейте! Обръщам се към Вас с горест и болежка в сърцето. Ние сме от град Плевен. Наскоро претърпяхме фамилна покруса. Мъжът ми беше на 56 години. Постъпи в болница за интервенция. По време на същата обаче е направена перфорация на две места – на стомаха и хранопровода.

Става въпрос за небезизвестната болница „ Света Марина “ Плевен, благосъстоятелност на проф. Горчев. Операцията – диафрагмална херния.

Преди интервенцията брачният партньор ми не получи информация какво съставлява самата интервенция, какви са рисковете от нея, какви са рисковете, в случай че не я направи. Нещо повече. Бе показана заблуждаваща ни информация, която да ни убеди за неотложно предприемане на интервенцията.

1. Първа интервенция 12.10.23. Пробиват корем и хранопровод. (По всекидневен път разбрах, че доктора е оставил сина си, който също е хирург там да оперира. Той е млад и некомпетентен.

Налице са клинични статистически данни, че една перфорация при този вид интервенции на диафрагмална херния се позволяват в едвам 0.2% от случаите като главната причина е неумелост на оператора. Такива неточности са допускани единствено при лекари с под 10 интервенции./ При него перфорациите са две, с изключение на на стомаха и на хранопровода.

Състоянието се утежнява. Никой не обръща внимание на това. Аз рева по телефона и ги апелирам, а те ми дават отговор, че се глези. Съпругът ми и аз не получаваме информация нито за миналата интервенция, нито за рисковете, както и за показалите се неподходящи последствия

2. На 16.10. 23 доста се утежнява. Правят му втора интервенция, т.к. стомахът му се е завъртял. Не откриват позволените перфорации. След нея ситуацията става още по-тежко. Лекуващият лекар и сина му изчезват – отпуски, командировки, просто ги няма.

През това време никой не ме пуска и не ми дава информация. Пълно безмълвие. 

Съпругът ми приказва все по-трудно, не съумяваме да поддържаме добра връзка, тъй като му е мъчно. В късите диалози, той се оплаква от непоносими болки и чувство за неизбежност. Споделя ми, че не го посещават лекари и не му дават информация за положението му.

3. На 26.10.23 ситуацията става сериозно. Правят му трета интервенция (от различен екип, тъй като неговия лекар към момента го няма) и едвам тогава се откриват перфорациите и тотална некроза на стомаха, което води до изцяло премахване на стомаха му.

След третата интервенция той е въведен в медикаментозна кома в реанимация и на 14.11.23 умира.

Мъжът ми умря в страдания.

Болницата е с доста демонстрирани подкрепи през годините и ме боли от това, че е допустимо всичко да се потули.

Ще съм признателна, в случай че отразите случилото се. Дори едно семейство да успеем да спасим по този метод от тъгата, която претърпяваме аз и сина ми ще съм задоволена.

Оставам разполагаем за още информация, в случай че Ви е нужна.

Благодаря авансово! Вероника Банджакова.

По мотив публикация се получи отговор от УМБАЛ „ Св. Марина “ – Плевен, което публикуваме без редакторска интервенция:

Официално мнение на УМБАЛ „ Св. Марина “ – Плевен

УМБАЛ „ Св. Марина “ – Плевен показва своите най-искрени съболезнования на фамилията и околните на умрелия Атанас Иванов Банджаков.

Във връзка с транспарантното изясняване на всички условия към случая, екипът на УМБАЛ „ Св. Марина “ – Плевен има подготвеност да окаже цялостно подпомагане на съответните органи и да даде цялостната картина с всички обстоятелства по отношение на лекуването на пациента Банджаков.

На първо място, бихме желали ясно да заявим, че изказванията за настъпила гибел заради лекарска неточност са неоснователни и не отразяват обективната реалност.

Пациентът Атанас Иванов Банджаков е диагностициран с огромна хиатална херния на 26.09.2023 година – това е положение, при което съвсем целият корем се намира в гръдния панер.  Заболяването е потвърдено посредством фиброгастроскопия.

Образуването на херния с подобен размер е муден развой, който трае години. Постепенно, вследствие на нарасналото коремно налягане стомахът уголемява отвора на хранопровода на диафрагмата и постепенно минава в гръдния панер.

Такъв тип огромни хернии подлежат само на оперативно лекуване, заради опция за настъпване на затруднения като повръщане и задавяне по време на сън, извъртане на стомаха, заклещване и други Пациентът е бил в детайли осведомен за напредналостта на заболяването и вероятните затруднения от интервенцията, както устно, по този начин и документално. Оперативната интервенция за лекуване на откритата херния е осъществена на 12.10.2023 година

На третия следоперативен ден пациентът оповестява, че не може да преглъща и повръща. Затрудненото преглъщане е оперативно затруднение при интервенциите на хиатална херния и в множеството случаи се дължи на оток на мястото на интервенцията. Назначена е реоперация за изясняване на казуса на 16.10.2023 година Констатира се извъртане и огромно уголемение на стомаха на пациента. За тонизиране на мощно разширения корем, е сложена назо-гастрална сонда. В идващите дни пациентът се усеща добре и е преносим. Обяснено му е в подробност какви интервенции са осъществени, както и какви странични ефекти/усложнения е допустимо да настъпят.

Твърдението, че стомахът на пациента е бил перфориран е погрешно. Въпреки острото разширение на стомаха, няма приключване на стомашно наличие в коремната празнина и това е потвърдено със скенер с контрастност, извършен на 17.10.2023 година В допълнение е значимо да се подчертае, че перфорацията на кух коремен орган е тежко затруднение и то няма по какъв начин да остане неусетно. При сходно затруднение настава перитонит, септично положение и ендотоксичен потрес, което утежнява незабавно общото положение на болния и няма по какъв начин да не бъде видяно. Пациент с сходно положение не може да живее дни без съответната симптоматика и е обект на незабавна оперативна интервенция.

Получените затруднения при пациента Атанас Боджаков са резултат на вторично получена некроза и са открити сега на появяването им.

Междувременно, околните на пациента са получавали постоянна информация за неговото положения от дежурен доктор в отделението, в което се намира. Близките на всички пациенти в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Плевен получават информация минимум  един път на ден, като в тази ситуация с Атанас Банджаков даването на информация е било още по-често заради тежкото му положение. Свиждания в реанимация са неразрешени, заради обстоятелството, че съществуването на външни лица, може да докара до внасяне на вирусна или бактериална зараза, която да заплаши общото положение на пациентите.

УМБАЛ „ Св. Марина “ – Плевен и целият екип на болничното заведение работят в сходство с най-високите интернационалните стандарти на здравната процедура и нравственос, като тези стандарти са строго спазвани при всички медицински случаи.

Инфо: narod.bg

Тагове: Григор Горчев лекарска грешка смърт болница болница Света Марина
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР