Петима кандидати за председател на Европейската комисия от различни политически

...
Петима кандидати за председател на Европейската комисия от различни политически
Коментари Харесай

Петима кандидати за председател на ЕК ще участват следващата седмица в дебат

Петима претенденти за ръководител на Европейската комисия от разнообразни политически фамилии ще вземат участие идната седмица в спор, проведен от Европейския съюз за радио и телевизия, и Европарламента. В навечерието на изборите, те ще дават отговор на въпроси по шест основни тематики. Дебатът ще бъде излъчен онлайн по Българска национална телевизия 2.

Икономика и работни места, защита и сигурност, климат и околна среда, народна власт и водачество, миграция и граници, и нововъведения и технологии. Това са тематиките, по които ще се дебатира. Жребият за реда, по който ще бъде предоставяна думата на претендентите, беше изтеглен през днешния ден в Брюксел.

В дебата ще вземат участие Урсула фон дер Лайен от Европейската национална партия, Никола Шмид от Партията на европейските социалисти, Сандро Гоци от " Обнови Европа ", Тери Райнтке от Европейските зелени и Валтер Байер от Европейската левица.

Покана за присъединяване в дебата са получили и европейските крайнодесни партии, само че те не са излъчили собствен претендент.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР