Херпес зостер е повторно активиране на вируса варицела-зостер, който причинява

...
Херпес зостер е повторно активиране на вируса варицела-зостер, който причинява
Коментари Харесай

Забранени храни при херпес зостер

Херпес зостер е наново активиране на вируса варицела-зостер, който предизвиква варицела.

Според Световната здравна организация повече от 90 % от възрастните, родени преди 1980 година, са имали варицела, само че единствено към 1 на 3 възрастни развиват херпес зостер през живота си. Вероятността за развиване на херпес зостер се усилва с придвижване на възрастта. Херпес зостер нормално предизвиква мъчителен обрив от едната страна на тялото или лицето. Обривът съдържа мехури, които се образуват след 7 до 10 дни.

Избягването на храни, които повреждат имунната система на тялото ви, може да ви помогне да съкратите продължителността на експлоадирането на херпес зостер. Също увеличението на приема на аминокиселината лизин и намаляването на приема на аргинин може да помогне на тялото ви да почисти вируса по-бързо, макар че са нужни повече проучвания.

Храни, които би трябвало да се заобикалят при херпес зостер

Ако страдате от херпес зостер, добра концепция е да избягвате храни, които могат да увредят имунната ви система. Такива са:

Въглехидрати с висок гликемичен показател

 Hерпес зостер

Въглехидратите с висок гликемичен показател бързо се разграждат в тялото и провокират бързо повишение в кръвната ви захар. Това провокира освобождението на възпалителни молекули и свободни радикали, които могат да стресират тялото ви.

Включването на прекалено много въглехидрати с висок гликемичен показател във вашата диета може евентуално да компрометира имунната ви система и да усили възпалението. Дори едно хранене с висок гликемичен показател може да насърчи нараснало инфектиране.

Някои образци за храни с висок гликемичен показател включват:

- бонбони и сладкиши;

- торти и печива от бяло брашно;

- сладки напитки;

- захарни зърнени храни;

- захарни сосове;

- сладолед;

- бял хляб;

- бял ориз.

Силно модифицирани храни

 Забранени храни при херпес зостер

Силно модифицираните храни постоянно са с високо наличие на сол, добавени захари и омега-6 мастни киселини, които могат да провокират инфектиране и да отслабят имунната ви система.

Омега-6 мастните киселини са от значително значение, само че множеството хора получават прекалено количество в диетата си. Омега-6 мастните киселини предизвикват възпалението, до момента в който омега-3 мастните киселини го инхибират. Има някои проучвания, че прекалено високият банкет на сол може да повреди имунната ви система.

Примери за мощно модифицирани храни включват:

- подсладени зърнени култури;

- чипс с високо наличие на мазнини и леки закуски;

- сладки енергийни питиета и газирани напитки;

- бисквити, торти, пайове и сладкиши;

- самун и крекери с високо наличие на мазнини и ниско наличие на фибри;

- мощно пържени храни.

Алкохолът пречи на лекуването на херпес зостер

Алкохолът има капацитета да повреди съвсем всеки аспект от вашето здраве, в това число и имунната ви система.

Повечето медикаменти, употребявани за лекуване на херпес зостер, не съдържат съответни предизвестия за алкохол. Но въпреки всичко е добра концепция да избягвате смесването на алкохол и медикаменти, доколкото е допустимо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР