Русия поиска Съветът за сигурност (СС) на ООН да проведе

...
Русия поиска Съветът за сигурност (СС) на ООН да проведе
Коментари Харесай

Русия отнася до ООН въпроса за ударите по военни цели със западни оръжия

Русия изиска Съветът за сигурност (СС) на Организация на обединените нации да организира съвещание на 14 юни в светлината на решението на западните страни да ударят с оръжия съветска територия.

Това заяви непрекъснатото посланичество на Русия в Организация на обединените нации в канала Telegram, представен от ТАСС.

" Русия изиска съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 14 юни заради обстоятелството, че западните страни са дали зелена светлина на Киев да употребява оръжията, които доставят на територията на Руската федерация ", се споделя в изказването.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън удостовери на 31 май, че Байдън се е съгласил да нанесе удари с американско оръжие на съветска територия. Както твърди Блинкън, В същото време той не изключи, че обсегът на офанзиви с американско оръжие на съветска територия ще се усили.

разгласи същия ден, че немските оръжия могат да бъдат употребявани " за отбрана против офанзиви " от Русия в региона на Харков.

В момента обаче сред западните страни няма единение по въпроса за рестриктивните мерки върху потреблението на техните оръжия в Украйна.
 Съединени американски щати разрешили ударите с американски оръжия по съветска територия, с цел да сдържат Москва
Съединени американски щати разрешили ударите с американски оръжия по съветска територия, с цел да сдържат Москва

Русия нападна Украйна от своя територия в Харковска област

Руският президент Владимир Путин означи на 28 май, че изборът на цели и полетните задачи за съвременни ударни системи се правят отдалечено или автоматизирано, " без наличието на украински боен личен състав ". Това се прави от тези, които създават и доставят тези ударни системи в Украйна, акцентира той.

Путин предизвести, че страните от НАТО би трябвало " да са наясно с какво си играят ".

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев уточни на 31 май, че всички оръжия с огромен обхват, доставени в Украйна , към този момент се " управляват директно от военния личен състав на страните от НАТО "
 За Русия удари с присъединяване на Запада значат война
За Русия удари с присъединяване на Запада значат война

Москва ще реагира, отсече съветският президент

Президентът на Украйна Владимир по военни цели на съветска територия. Той направи изказването откакто организира телефонен диалог с английския министър председател Риши Сунак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР