В срок, когато комисията трябва да завърши работата по Средновековието.

...
В срок, когато комисията трябва да завърши работата по Средновековието.
Коментари Харесай

Драги Георгиев, РСМ: Докато не постигнем съгласие, няма да препоръчаме промяна в учебниците по история

В период, когато комисията би трябвало да приключи работата по Средновековието. Това съобщи македонският съпредседател на Съвместната комисия по исторически и просветителни въпроси Драги Георгиев.

" Докато двете страни не реализиран единодушие, комисията няма да излезе с рекомендация за смяна в наличието на учебниците по история ", акцентира Георгиев.

" Ние в никакъв случай не сме мислили, че може да имаме унисон на мислене. Този интервал безспорно ще бъде тежък, непреодолим интервал, по който дискутираме, и в последна сметка в случай че ние се договорим и успеем да намерим някакво решение, ще го представим " - съобщи Драги Георгиев, който акцентира, че работата на българо-македонската комисия не е да променим историографията в двете страни, а да способства за подобряването на двустранните връзки сред София и Скопие:

" Има неща, по които има недоразбиране и които могат да провокират нарушение на връзките сред два народа и две страни, а също по този начин могат да предизвиат измежду младите поколения и ненавист, и по този начин нататък ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР