В случай на неизбежно налагане на ограничения заради пандемията, те

...
В случай на неизбежно налагане на ограничения заради пандемията, те
Коментари Харесай

Министерството на туризма: Ограниченията да бъдат обвързани с ясни икономически мерки

В случай на неизбежно налагане на ограничавания поради пандемията, те би трябвало да бъдат обвързани с ясни стопански ограничения и тези ограничения да влизат в действие автоматизирано с въвеждането на рестриктивните мерки, безапелационни са от Министерството на туризма.

От началото на летния сезон и изключително след използването на Европейския дигитален документ и отварянето на границите за свободно пътешестване, туристическият бранш в България съумя в известна степен да възвърне своята жизненост. С приближаването на 4-та вълна от COVID-19, дълготрайното възобновяване на бизнеса е сложено пред съществени провокации, считат още от ведомството.

Министерството на туризма застава на позиция, че всички ограничавания на бизнесите в бранш туризъм би трябвало да бъдат доста точно премислени. При взимането на решенията фокусът би трябвало да е ориентиран към превантивните дейности, като главно място да заема засиленият надзор и самоконтролът от страна на институциите и на бизнеса за недопускане на разпространяването на вируса.

Министерството на туризма е подготвило и предложило пакет от стопански ограничения, вземайки поради както предложенията от страна на туристическия бизнес и положителните практики от другите страни, по този начин и към този момент насъбраният опит от ръководството на рецесията.

От особена значимост е със взаимни старания да използван и следваме осъществяването на съответни ограничения за оцеляването и възобновяване на туристическата екосистема, които да станат част от поредна и логичен обвързана тактика за опазване на жизнеспособността на бранш „ Туризъм “. Това може да се осъществя единствено в случай че секторът остане интензивно работещ при съблюдаване на Правилата за използване на противоепидемичните ограничения при осъществяване на туристическа активност през летен сезон 2021.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР