За четвъртък – 9 май, НИМХ обяви жълт код за

...
За четвъртък – 9 май, НИМХ обяви жълт код за
Коментари Харесай

Значителни валежи в 10 области в четвъртък

За четвъртък – 9 май, Национален институт по метеорология и хидрология разгласи жълт код за обилни превалявания в 10 области от страната. Очаква се в тези региони количествата превалявания да са сред 20 и 35 литра на квадратен метър.

Снимка: btvnovinite.bg

Предупреждението е в действие за: София, София-област, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Перник, Кюстендил и Благоевград.

 Три дни превалявания, само че хубаво време през уикенда Тази сутрин 2 мин. Три дни превалявания, само че хубаво време през уикенда  Сняг заваля в Пирин, градушка удари Родопите България 2 мин. Сняг заваля в Пирин, градушка удари Родопите  Какво време ни чака доникъде на май? България 2 мин. Какво време ни чака доникъде на май?  Три дни превалявания, само че хубаво време през уикенда Тази сутрин 2 мин. Три дни превалявания, само че хубаво време през уикенда  Сняг заваля в Пирин, градушка удари Родопите България 2 мин. Сняг заваля в Пирин, градушка удари Родопите  Какво време ни чака доникъде на май? България 2 мин. Какво време ни чака доникъде на май?

В областите Перник, Кюстендил и Благоевград дъждовете ще са съпроводени от гръмотевици.

Като цяло в четвъртък се чака на доста места в страната да превали има превалявания от дъжд, а на височина над 2500 метра – от сняг.

Температурите ще продължат да се намаляват. Минималните на следващия ден ще бъдат сред 8° и 13° градуса, оптималните – от 15° до 20°, в София – към 16°.

В петък местата с валежи още ще намалеят. В събота ще има доста слънчеви часове и ще бъде съвсем без превалявания. Сутринта ще бъде хладно, само че следобяд ще се затопли. В неделя още веднъж ще има условия за превалявания и гръмотевици.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР