High Speed ​​2 ще получи зелена светлина за прокопаването на

...
High Speed ​​2 ще получи зелена светлина за прокопаването на
Коментари Харесай

Данъкоплатците са готови да финансират тунел HS2 под Лондон въпреки обещанието на Сунак

High Speed ​​2 ще получи зелена светлина за прокопаването на тунел с дължина 4,5 благи под централен Лондон в границите на седмици, като държавното управление се чака да отпусне над £1 милиарда пари на данъкоплатците за работата, съгласно данни на Уайтхол и промишлеността.

Паричната инжекция ще постави завършек на несигурността по отношение на това дали високоскоростната железопътна линия ще доближи до плануваната си последна спирка в центъра на Лондон в Юстън, само че повдига въпроси по отношение на обещанието на Риши Сунак да трансферира разноските към частния бранш.

През октомври министър-председателят на Обединеното кралство разгласи проект за икономисване на £6,5 милиарда от преустройството на крайната гара Euston и тунелната връзка, като трансферира отговорността на нова публично-частна корпорация за развиване.

Sunak разкри проекта защото той изхвърли целия северен крайник на HS2, тъй като беше с десетки милиарди паунда над бюджета. Неговото решение трансформира линия, замислена като величествен план, свързващ южната и с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР