В шок сме от случилото се, заяви братът на Алексей

...
В шок сме от случилото се, заяви братът на Алексей
Коментари Харесай

Братът на Алексей Петров: В шок сме от случилото се

В потрес сме от случилото се, съобщи братът на Алексей Петров - Огнян.

 

Огнян и Алексей Петрови остават близки, без значение от обстоятелството, че единият развива бизнес в столицата, а другият - има фамилен магазин за хранителни артикули в Тетевен.

Ексклузивно за БТВ Огнян Петров съобщи, че двамата са се видели последно преди две седмици в София. „ Нямам пояснение. Просто съм в потрес! В каква страна живеем! Просто да ти вземат живота принудително... Това не зная по какъв начин да го обясня “, споделя той.

Миналата седмица двамата са говорили по телефона за персонални неща. „ Нямаше терзания. Въпросът е, че методът на деяние е заплашителен. Утре това може да се случи на друг… хайде, той е прочут, само че може да се случи и на един естествен човек. Държавата, службите спят - не знаят кой кое и кой какво прави “, безапелационен е Огнян.

В магазина в Тетевен през сълзи екипа на БТВ посреща и снахата на Алексей Петров - Надка. Разказва, че откогато предходната година е изгубила татко си, Петров постоянно се връща по родните места, с цел да види 80-годишната си майка.

Близките му описват, че първите думите на майката на Петров откакто научава новината за разстрела са: „ Винаги радостен идва. Без защита си идваше. Каквото стана - стана ”.

 

Алексей Петров е роден през 1962 година в тетевенското село Градешница (днес Градежница), тогава Ловешки окръг. Произхожда от оскъдно селско семейство.

 

Баща му работил като извозвач на дървен материал в Трудово-кооперативно земеделско стопанство в Тетевен. Той се е показал като един от най-хубавите секачи в България на проведените социалистически надпревари. Впоследствие работи като секач в Съюз на съветските социалистически републики – Коми. „ Безпартиен, само че с позитивно отношение към мероприятията на националната власт ", е записано в една секретна информация на Министерство на вътрешните работи.

 

Майката му работи като пастирка в държавното земеделско стопанство в с. Гложене, Тетевенско. Тя също е безпартийна.

Алексей Петров е първородното им дете. Той има по-малки брат Огнян и сестра Теменужка. 

 

Петров приключва милиционерската академия в Пазарджик с общ триумф отличен 5.71 и незабавно е назначен в Мотомилиционерския батальон край резиденция „ Врана ", който по това време се води към Софийско градско ръководство (СГУ) на Министерство на вътрешните работи. Заповедта за назначението като старшина от Народната милиция носи датата 13 август 1981 година

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР