В сегашната политическа криза, раздута от Запада от нищото като

...
В сегашната политическа криза, раздута от Запада от нищото като
Коментари Харесай

The National Interest: Западът осъзна, че се плъзга към война с Русия

В сегашната политическа рецесия, раздута от Запада от нищото като сапунен мехур, има едно позитивно качество: от ден на ден техни анализатори се замислят какво ще стане, в случай че сапуненият балон не се изпусне тихичко, а се спука в огромен боен спор с Русия.

На повече от 50/50 се прави оценка вероятността за пораждане на въоръжен спор сред Русия и Запада от мнозина военни и политически специалисти в Центъра за национални ползи (ЦНИ) във Вашингтон. Това е неправителствена политологическа организация, учредена през 1994 година от Ричард Никсън и чийто патрон в този момент е Хенри Кисинджър. Именно този Център издава списанието The National Interest,

Сега обява в списанието е отдадена на вероятността ще се трансформира ли борбата сред Съединени американски щати и РФ в открита война. Като цяло отговорът е: да, ще се трансформира.

Един от специалистите, началник на проучванията по въпросите на разузнаването и националната сигурност към ЦНИ Джордж Биб (бивш началник на съветския отдел в ЦРУ), прави оценка на 6 по канара от 1 до 10 опасността от военно стълкновение. Това било „ недопустимо високо ниво от риск”.

Научният помощник от Центъра за военноморски разбор Майкъл Кофман добавил още една единица.

При това гражданските и военните специалисти на Запад не чакат нищо положително от военното опълчване.

Очевидно част политическата класа в Съединени американски щати още не е схванала, че Русия не е онази от 1990-те години и в този момент няма да отстъпи под натиска, нито това ще отслаби властта на Кремъл. Нещо повече: изборният резултат на Владимир Путин се изяснява с обстоятелството, че руснаците са се „ сплотили към флага”.

Що се отнася до западните военни, то измежду тях доминират реалистите, които вършат всичко допустимо да отдалечат опасността от директно стълкновение сред съветски и американски бойци. „ Горещата линия” в Сирия е натоварена повече от всеки път, с цел да се почистват навреме недоразуменията.

Военните в Съединени американски щати още поясняват скритото обръщение в предизвестието на шефа на съветския Генщаб Валерий Герасимов, че при най-малкото нахлуване над руснаци нападателите ще получат „ незабавен и корав отговор”. А Герасимов има измежду сътрудниците си на Запад славата на човек, чиито думи не се разминават с делата.

Старшият анализатор от корпорацията Rand Джон Гордън оповестил резултатите от свое проучване, съгласно което при пълномащабен спор в Европа „ руснаците биха имали доста предимство във всички аспекти на сухопътния бой”.

Неговият модел сочи, че съветските комплекси за Противовъздушна отбрана и РЕБ в течение на седмица ще смъкват от небето натовските самолети. А на сухопътния спектакъл съветската армия ще има предимство в доста области, да вземем за пример в артилерията. Като предписание, съветските оръдия имат с 50-100 по-голям диапазон от благоприятни условия, в сравнение с намиращите се на въоръжение американски оръдия.

На дневен ред излиза елементарна опция: или съветските войски да навлязат в Англия, с цел да ревизират персонално убедителността на доказателствата за виновността на Русия в „ отравянето” на Скрипал, или Русия би трябвало да бъде ударена с нуклеарни муниции и най-после сама да се задейства системата „ Периметър”. За „ Мъртвата ръка” става дума, за подранилия без време Съден ден.

Редакция БЛИЦ (по обява в x-true.info)

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР