Кухнята на Олимпиадата в Париж ще включва голямо количество картофиВъпреки,

...
Кухнята на Олимпиадата в Париж ще включва голямо количество картофиВъпреки,
Коментари Харесай

В олимпийското селище в Париж менюто включва 13 тона картофи, спортистите остават без шампанско

Кухнята на Олимпиадата в Париж ще включва огромно количество картофи

Въпреки, че олимпийците няма да се хранят с типично френски ястия, питателните артикули ще бъдат френски, допустимо най-пресни и органични, доставяни от близки до Париж до ферми и дребни производители. И още нещо любопитно, олимпийското меню ще бъде главно вегетарианско, с доста по-малък дял на месото, спрямо предходни олимпиади. Това като цяло не е типично за локалната кухня, защото французите не се лишават от месо и риба. В Олипийското село няма се употребява шампанско, а в случай че спортистите жадуват за пенливата напитка, ще би трябвало да търсят други възможности в града, оповестява.

40 000 ястия ще бъдат сервирани всеки ден на спортистите в Олимпийското село. А там ще има доста картофи. През двете седмици на Игрите, плантация край Париж ще достави 13 тона картофи.

„ Това е чест, източник на горделивост, изключително откакто спортисти от целия свят ще дойдат тук за това събитие. Обожавам спорта и на 4 август ще бъда на Стад дьо Франс за надпреварите по лека атлетика. Ще бъде ужасно да виждам по какъв начин спортистите тичат откакто са яли от моите картофи ”, споделя Лионел Плазманс, производител на картофи.

Едно от 550-те ястия, които олимпийците ще опитат е далът от френска зелена леща с куркума и джинджифил, която ще се сервира с богатото на протеини кисело мляко скир с кориандър и лайм.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР