Не съществува риск да няма машинно гласуване. Дейностите, които предстоят

...
Не съществува риск да няма машинно гласуване. Дейностите, които предстоят
Коментари Харесай

Удостоверяването на машините за гласуване започва днес

Не съществува риск да няма машинно гласоподаване. Дейностите, които предстоят да бъдат направени започнаха задоволително рано. В петък получихме от ЦИК машините, които би трябвало да бъдат удостоверени. Днес в 10.00 часа в министерството на електронното ръководство ще стартират работата си екипите по удостоверяването им. Това разяснява в ефира на Нова тв Валентин Мундров, министър на електронното ръководство. Той акцентира, че машинно гласоподаване ще има.

„ Смятам, че в границите на тези две седмици ние ще удостоверим машините и ще предоставим опцията на ЦИК те да бъдат изпратени по секционните изборни комисии. Машините за гласоподаване са над 11 600 ", добави той.

По думите му в министерството на електронното ръководство е построена предпазена среда с условия и правила. „ В нея никой не може да влиза с телефон ", посочи Мундров.

Той добави, че е експерт и над 20 години се занимавам с осведомителни технологии. „ Моята цел постоянно е била да бъдат предоставени услуги на жителите и бизнеса, тъй че да бъде улеснен животът им. С господин Йоловски сме задоволително добър екип. В рамките на 9 месеца направихме положителни неща за хората ", сподели още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР