В съвременното общество все по-рядко децата използват времето си в

...
В съвременното общество все по-рядко децата използват времето си в
Коментари Харесай

Как да накараме децата да бъдат физически активни

В актуалното общество все по-рядко децата употребяват времето си в игри или спорт. И все по-често в седене пред тв приемника или компютъра. Компютърните игри от дълго време са изместили всички типове занимания както на по-големите, по този начин и на по-малките. Разбира се, в по-късен стадий от живота заседналият метод на живот в композиция с нездравословното хранене биха могли да доведат до редица болести.

 И ето тук идва ролята на родителите. И най-много тази на бащата. Според разнообразни проучвания, бащите са тези, които могат мощно да повлияят на интензивността на децата. Затова, татковци, ето няколко съвета, които биха ви помогнали в опитите да възпитате обич към спорта у децата си:

Бъдете добър образец

 Ако децата ви ви виждат по какъв начин всеки ден след работа се прибирате и лягате на дивана за къса отмора, която незабелязано продължава през цялата вечер, те ще откопират вашето държание. И няма по какъв начин да очаквате да демонстрират самодейност, защото децата вършат нещата, които възрастните им демонстрират – без значение дали са верни, или не. Ако вие прекарвате времето си пред компютъра, и те ще го вършат. Затова самите вие започнете да спортувате. Разхождайте се с децата си – в парка или в квартала – няма значение. Покажете им, че е напълно естествено, когато имат свободно време, да го прекарват в придвижване, а не в седене пред компютъра. Накарайте ги да повярват в тази концепция и да я трансфорат в част от всекидневието си.

Говорете с децата си за спорта

 Направете спорта постоянна тематика на диалог. Обяснете им за какво спортуването е в действителност значимо. Разказвайте им забавни истории към спортистите. Накарайте ги да заобичат придвижването. Тренирайте пред тях, с цел да пробудите любознанието им. Те сигурно ще имат доста въпроси към вашата подготовка. Отговаряйте на всеки един от тях. Само по този начин ще поддържате интереса им жив.

Насърчавайте ги

 Насърчавайте децата си да се запишат на някакъв спорт. Проучете кое им е забавно и ги насочете натам. Спортът освен че оказва помощ за здравето, само че и ще ги научи на отговорност и единствено дисциплинираност. Но задачата ви не се изчрпва с това. След като ги запишете на подобаващ спорт – започнете да упражнявате с тях, когато можете. Не бъдете просто фенове. Показвайте им, че се интересувате от техните занимания. Така ще прекарвате повече време с тях, а това в допълнение ще ги подтиква.

 Ролята на бащите в фамилията не се изчерпва с приходите и финансовата прехрана. Бащите са образец. Не забравяйте това!

Инфо: www.vslavov.eu

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР