В съвременните условия собствениците на жилища са повече от всякога

...
В съвременните условия собствениците на жилища са повече от всякога
Коментари Харесай

Колко издържат битумни керемиди

В актуалните условия притежателите на жилища са повече от всеки път загрижени за въпроса за оптималното съответствие цена и качество, в това число при избора на покривен материал. Едно от решенията на този сложен проблем е потреблението на битумни керемиди при построяването на къща.

Битумните керемиди от дълго време и твърдо се утвърдиха на пазара на покривни материали. Може да се видят на покривите както на скромни къщи, по този начин и на супер скъпи имения - това е повсеместен материал, който дава отговор на потребностите на разнообразни категории притежатели на жилища.

Битумната керемида обезпечава високо качество и гръмък външен тип на покривното покритие, което изисква относително дребни разноски. Тайната на неговата известност се крие точно в комбинацията от всички тези свойства.

 Битумни керемиди Снимка: Twitter

Основата на този материал е фибростъкло, което е импрегнирано с битумен каучук и поръсено с минерални стърготини. Тук няма органична материя, вследствие на което материалът не е изложен на изгниване и въздействието на гъбички и плесен. Каучуковият битум надеждно защищава материала от атмосферна влага, а минералните стружки - от механични повреди, излагане на ултравиолетови лъчи и допустимо запалване.

Най-често като топинг се употребява базалтов гранулат, който е доста здрав и устойчив. Гранулатът се боядисва при висока температура, тъй че резервира цвета си в продължение на доста години и даже десетилетия.

Битумните керемиди с прибавяне на полимерни модификатори са най-издържливи: те се характеризират с нараснала резистентност на заледяване, устойчиви са на температурни крайности и натоварвания от вятър. Такъв покрив може да се поставя и ремонтира даже при минусови температури.

Срокът на валидност на битумните керемиди зависи от техния тип, вложените материали и технологията на производството им. Различните производители дават друга гаранция.

Битумните (на основата на фибростъкло, полиестер и рамкова тъкан) или рулонните типове нормално имат гаранция от производител от 10 до петнадесет години, а меките (гъвкави) керемиди - до тридесет години.

На процедура подобен покрив може да издържи два до три пъти по-дълъг период на експолатация, според от изискванията на средата и поддръжката. Повечето производители прецизират че срокът на експолатация умерено може да доближи до 40 и повече години.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР