В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители

...
В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители
Коментари Харесай

13 мъже са задържани за разпространение на наркотици около училища в Бургаско

В резултат на извършена едноседмична профилирана полицейска интервенция от чиновници на ОДМВР – Бургас и Районните ръководства в региона за владеене и разпространяване на опиати в регионите към образователните заведения, са арестувани 13 мъже, като са формирани шест бързи производства и шест преписки. Повдигнати са обвинявания от Районна прокуратура – Бургас.
Най-характерните случаи са свързани със задържането на 25-годишен престъпно проявен бургазлия в региона на бл. 97 в к-с Меден Рудник, в който при осъществен персонален обиск от чиновници на Четвърто Районно ръководство – Бургас е открита торба със суха зелена тревна маса чай за пушене или така наречен друсан чай с тегло към 80 гр., и 30-годишен бургазлия, в чийто апартамент, ситуиран в бл. 513 в к-с Меден рудник при претършуване е открита и конфискувана към 20 гр. суха зелена тревна маса - марихуана.
При редом течащите инспекции за шофиране на пътно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции са открити общо четири случая. Водачите са на възраст от 18 до 30 години, като двама от тях / на 22 и 30 години/ карали след приложимост на амфетамин и метамфетамин. Един – 22 годишен лидер от приморско карал л.а. „ Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация след приложимост на канабис, а един 18 годишен недееспособен бургазлия карал т.а. „ Мерцедес Вито”, с бургаска регистрация, след приложимост на метамфетамин. В един случай лидерът на автомобил отказал да бъде тестван за приложимост на опиати, като е глобени с санкция в размер на 2 000 лева и лишаване на свидетелството за правоуправление за период от 2 години.
За седмицата чиновниците от бранш „ Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели профилирана полицейска интервенция по сигурност на придвижването, включваща няколко посоки: съблюдаване на условията за скоростен режим, спазване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и лишаване преимуществото на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки. На територията на Бургас – град са установени 662 нарушавания на скоростта. В четири случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат глобени с отнемане от правоуправление и парична санкция, последваща законовите инструкции за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са двама. С санкция в размер на 30 лева са глобени седем велосипедисти, като две са главните нарушавания, осъществявани от тях: ръководство на велосипед без съоръжение и прекосяване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-много ул. Александровска” и ул. „ Богориди”/. За непреминаване на указаните за задачата места за седмицата в Бургас са глобени 18 пешеходци, а за прекосяване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са глобени осем водачи.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР