Правозащитните групи подновиха призивите към президента на САЩ Джо Байдън

...
Правозащитните групи подновиха призивите към президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Правозащитни групи настояват Байдън да спре трансфера на оръжие за Израел след решението на МС

Правозащитните групи възобновиха апелите към президента на Съединени американски щати Джо Байдън да спре прехвърлянето на оръжие за Израел, откакто висшият съд на Организация на обединените нации подреди на израелското държавно управление неотложно да спре своите дейности атака в град Рафа в южната част на Газа и разреши на помощ в региона.

Съединените щати бяха изправени пред месеци на напън да преустановят военната помощ за Израел, защото броят на жертвите на палестинците в линията Газа нараства непрекъснато и филантропичната рецесия се задълбочава в обсадения анклав.

Самият Байдън обществено се опълчи на офанзивата на Израел в Рафа – където се бяха събрали болшинството от разселените поданици на Газа – и администрацията му спря една доставка на оръжия за Израел заради своите опасения.

Въпреки че сподели при започване на май, че ще задържи повече оръжия, в случай че страната продължи с широкомащабна интервенция в Рафа, Байдън значително се отхвърли от потреблението на подобен лост, защото израелските водачи отхвърлиха предупрежде...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР