В Приднестровието имаше стрелба и експлозии. , мощни ретранслатори са

...
В Приднестровието имаше стрелба и експлозии. , мощни ретранслатори са
Коментари Харесай

Анексиране на Приднестровието е стъпка към европейска война, която Русия ще загуби |

В Приднестровието имаше пукотевица и детонации., мощни ретранслатори са взривени. Хиляди приднестровци бягат в Молдова, а стотици - в Украйна. И въпреки всичко цялото население на непризнатата страна е по-малко от половин милион души. Какво се случи? Украйна упреква Русия за бомбардировките, Русия упреква Украйна, а молдовският президент Мая Санду приказва за " вътрешни безредици " в самопровъзгласилия се анклав Приднестровска молдовска република (ПМР).

Днес съветските ракети унищожават единствения железопътен и шосеен мост през устието на Днестър, който свързва дунавската част на Одеска област - дребен район с историческите градове Измаил, Килия, Болград и Аккерман (Белгород Днестровски) със самата Одеса. Това е южната част на остарялата Бесарабска област, предадена на Украйна след анексирането на Бесарабия от Румъния през 1940 година от Сталин.

Как могат да бъдат свързани тези странни обстоятелства? Според мен Русия възнамерява десант сред устията на Днестър и Дунав. Още повече, че Змийският остров, високомерен през първите дни на войната, е комфортен плацдарм, напълно покрай този регион на Украйна. Завладявайки региона на Аккерман-Измаил, съветските войски ще бъдат на крачка от Одеса от запад и по този начин ще улеснят нападението на този прелестен град от изток - от Николаев. Взривените мостове ще попречат на украинските войски да се притекат на помощ на бранителите на Белгород и Измаил. Населението там е многоезично - украинци, молдовци, гагаузи и българи. Ами в случай че те поддържат " освободителите "?

Но има и друго нещо, което е още по-важно. Районът на Аккерман-Измаил е на една ръка разстояние до Приднестровието, би трябвало единствено с цел да се форсира самият Днестър. А Приднестровието желае да се причисли към Руската федерация от 2014 година и половината от жителите му към този момент имат съветски паспорти. Приднестровието намерено изпитва носталгия по руските времена и има знаме със сърп и чук. Освен това в Приднестровието има големи военни хранилища от руската ера в Кобасна, които се охраняват от 1500-2000 съветски " миротворци ". И най-после, в случай че Приднестровието бъде окупирано от съветската войска, това ще бъде нов югозападен фронт против Украйна.



Може би съветските военни се притесняват, че украинците ще завладеят боеприпасите на Кобасна, макар че в настоящия подтекст е съвсем необикновено те да нарушат молдовския суверенитет. В последна сметка ПМР е част от Молдова и никой в света не признава нейната самостоятелност от Кишинев, даже Руската федерация. Така че всеки, който нахлуе на територията на ПМР, ще нахлуе на територията на молдовската страна. Русия към този момент е признала ДНР и ЛНР, за какво да не признае и ПМР? Съществува казус. Бомбардировките в ПМР са добър предлог да се " защитят " живота и имуществото на съветските жители и военните хранилища. Кишинев евентуално ще разгласи това за акт на експанзия и ще потърси помощ от Румъния и НАТО.

Перспективата за анексиране на Приднестровието и разкриване на " втори фронт " в Западна Украйна може би кара съветските генерали и политици да губят разсъдъка си. Не дай Боже, да греша. Само че това е още една стъпка към огромна европейска война, в която сегашната Русия в никакъв случай няма да бъде победител.

Анализът е оповестен във. До 2014 година той е професорът в катедрата по философия на МГИМО (Московския държавен университет за интернационалните отношения), само че е уволнен поради антивоенна публикация във в. " Ведомости " в която съпостави Путин с Хитлер.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР