В последните няколко дни Словения сериозно затегна противоепидемичните мерки –

...
В последните няколко дни Словения сериозно затегна противоепидемичните мерки –
Коментари Харесай

Балканска страна не пуска в бензиностанциите неваксинирани

В последните няколко дни Словения съществено стегна противоепидемичните ограничения – водачите към този момент не могат да зареждат гориво на бензиностанции, в случай че преди този момент не потвърдят, че са били имунизирани, че са преболедували Covid-19 или имат негативен тест, предава NOVA.

Повечето дистрибутори, в това число и компанията, която има максимален брой бензиностанции и пазарен дял от съвсем 60% в търговията с горива, прецизно съблюдават разпоредбите, признати от държавното управление предишния уикенд. Това значи, че гориво в резервоара на колата потича едвам тогава, когато водачът потвърди с документи, че е преболедувал ковид, че е имунизиран или има негативен тест не по-стар от 48 часа.

Това не важи за водачите в интернационалния трафик, които могат да зареждат гориво без ограничавания. Те обаче би трябвало да носят маска, когато заплащат.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Словения наложи нови правила за пътуващите, които минават...

Словенското държавно управление одобри новите ограничения заради влошаващата се епидемиологична конюнктура и не изключва въвеждането на спомагателни ограничавания, в случай че броят на имунизираните не се усили бързо, а новозаразените и признатите в болница не престават да се усилват с актуалните темпове.
Стимул за имунизиране

Властите задължиха и всички чиновници в държавната администрация да се имунизират. Отрицателният тест за ковид към този момент няма да е задоволителен, с цел да отидат на работа. За да могат да работят, служителите ще би трябвало да потвърдят, че са получили първата доза ваксина до 1 октомври и втората доза до 1 ноември.

От тази седмица работи сгъстяване на противоепидемичните ограничения, съгласно което за работа,, посещаване в търговски център, банка или поща, както и за редица други действия е належащо да се има удостоверение за имунизация или отрицателен тест.

В столицата Любляна имаше бурни митинги на съперници на държавното управление, при които породиха вълнения и се наложи да се намеси полицията. Според оповестена в словенските медии анкета срещу това сгъстяване на ограниченията са над 40% от жителите, които считат новите условия за работа за дискриминационни.

Премиерът Янез Янша съобщи, че държавното управление, макар митингите, няма да се откаже от ограниченията срещу разпространение на болестта, а самите ограничения усилиха интереса към имунизация. Говорителят на словенското държавно управление, отговарящ за процеса на имунизация Йелко Кацин съобщи, че от началото на месеца броят на имунизираните за една седмица се е нараснал 2 до 3 пъти.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР