В полунощ отпадна мораториумът върху цените на тока, парното и

...
В полунощ отпадна мораториумът върху цените на тока, парното и
Коментари Харесай

Мораториумът свърши, днес казват новата цена на парното и тока

В среднощ отпадна мораториумът върху цените на тока, парното и водата за бита. Очаква се през днешния ден Комисията за енергийно и водно контролиране да разгласи новата цена на парното и тока за април, съобщи Българска национална телевизия.

Увеличение се чака и на цената на водата.

Правителството регистрира, че мораториумът е извършил задачата си, като цените на битовите консуматори не са се покачили, а за бизнеса са дадени доста пари за обезщетения.

Притеснението на кабинета е за цените на газа. Премиерът Кирил Петков счита, че Европа би трябвало да се сплоти и да реши - каква ще бъде цената на газа в Съюза. В същото време, президентът чака от държавното управление да вземе ограничения за всички рецесии.

Доставките на газ на България от Русия за април са обезпечени, защото страната ни е платила количествата предплатено в долари, както е по контракт, изясни източник от държавното управление. Междувременно е продължен интервалът за изземване на природен газ от хранилището в Чирен, с цел да бъдат обезпечени доставките през този месец, който ще бъде финален за отоплителния сезон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР