Парма си осигури завръщане в елита на италианския футбол два

...
Парма си осигури завръщане в елита на италианския футбол два
Коментари Харесай

Парма ще играе в Серия А след тригодишно прекъсване

Парма си обезпечи завръщане в елита на италианския футбол два кръга преди края на сезона в Серия " Б ". Някогашният тим на Христо Стоичков приключи 1:1 при гостуването си на Бари и по този начин със 74 точки няма по какъв начин да бъде преместен от едно от първите две места, даващи право на непосредствено нанагорнище измежду най-хубавите.

Французинът Анж-Йоан Бони изведе " жълто-сините " напред в 50-ата минута, а 18 по-късно Валерио ди Чезаре изравни за домакините, които са шестнадесети в класирането.

Комо и Венеция до последно ще водят борба за второто място, като сега ги разделят четири точки на втора и трета позиция и венецианците на процедура към момента имат късмет за тази позиция.

Парма в никакъв случай не е стигал до купата в Италия, само че за сметка на това е троент притежател на Купата на страната, два пъти е вдигал трофея в Купата на УЕФА, а един път - в шампионата за Купата на носителите на купи.

През годините в редиците на отбора са играли и фигури като Лилиан Тюрам, Ернан Креспо, Адриано, както и Джанлуиджи Буфон, който потегли за огромния футбол точно от този тим, а след това и завърши кариерата си там.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР