В почивна база на Министерството на регионалното развитие и благоустройството

...
В почивна база на Министерството на регионалното развитие и благоустройството
Коментари Харесай

Наглост! Държавни чиновници спят за 5 лв. на морето


В почивна база на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) служители може да спят за 5 лева на човек на вечер, а в базите на Министерство на вътрешните работи междинните цени на нощувка са 7,50 лева на човек. Това излиза наяве от отчет на Световната банка за почивните станции на българските институции, показан от Института за пазарна стопанска система, написа „ Труд “.

Изследването обгръща 115 обекта с представителни и обществени функционалности, почивни станции и обекти за образование.

Според отчета, 83% от парцелите генерират загуби, които са приблизително 230 хиляди лева на оборудване през 2016 година За тестваните 115 бази това са 22 млн. лева загуба за малко над 10 хиляди кревати.

Резиденция “Евксиноград” на Министерски съвет има годишна загуба от 700 хиляди лева, а почивната станция на Министерство на вътрешните работи “Лазур” в Несебър е отчела загуба от 600 хиляди лева през 2016 година Сред аргументите за това е, че храната се предлага без надценка или на загуба.

Много от обектите са налични за външни гости, които заплащат от 15% до 100% над общоприетата цена за чиновниците. Въпреки това обаче, цените за външни гости са по-ниски от пазарните и не покриват разноските по употребата на обектите. Така ведомствата на процедура субсидират почивките и на външни посетители на обектите.

Докладът съдържа редица рекомендации за възстановяване на ръководството на парцелите. Но главният извод е, че страната би трябвало да се отдръпна от ръководството на ведомствени почивни бази. Повечето чиновници в администрацията поддържат почивните станции. Но съгласно ИПИ тази обществена облага от комунизма може да се трансформира в заплата и всеки чиновник да избира дали да отиде на отмора в страната или в чужбина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР