В по-старите договори за концесия на плажове няма ограничение на

...
В по-старите договори за концесия на плажове няма ограничение на
Коментари Харесай

Надутите цени за чадър и шезлонг били в стари договори и те не се контролират

В по-старите контракти за концесия на плажове няма ограничаване на оптималната цена за чадър и шезлонг и по тази причина ценообразуването при тази услуга не се управлява от Министерството на туризма. Това обясни пред Би Ти Ви началникът на отдел " Контрол на концесионната активност " във ведомството Василка Цанева във връзка изявления в обществените мрежи за това, че на плажа " Каваците " консуматор е платил рекордните 70 лева за чадър и шезлонг.

" Проверките са доста строги, от 1 юни до 1 юли минаха първите инспекции и всички цени са отразени на интерактивната карта на Министерство на туризма. Промотира се рационална ценова политика. Пазарът дефинира цените. Има многообразие от плажове – някои са с нови контракти, други са със остарели ", уточни Цанева и добави, че инспекторите наблюдават прецизно за това половината от площта да се дава за свободно прилагане.

Тя даде образци и за ниски цени - на " Бургас-Север " цената е 1.20 лева, а на " Поморие-Централен " – 3.60 лева

По думите на специалиста на някои български плажове към този момент е възприета практиката, прилагана в Гърция, където чадъри и шезлонги се употребяват гратис при консумация в заведението към плажа. Така било на плаж " Атанасовска коса ", на " Малък плаж " в Лозенец и на " Златна рибка ".

.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР