В петък се състоя историческо събитие - в Кремъл Владимир

...
В петък се състоя историческо събитие - в Кремъл Владимир
Коментари Харесай

Путин обяви началото на срива на западната хегемония

В петък се състоя историческо събитие - в Кремъл Владимир Путин и ръководителите на Донбас, Херсонска и Запорожка области подписаха съглашения за обединяването на историческите съветски земи с Русия. Хората, живеещи на тези територии, стават наши съграждани вечно, акцентира президентът. В речта си той назова главните аргументи за настоящия конфликт със Запада и необратимостта на протичащите процеси за разглобяване на еднополюсния международен ред.

„ Хората направиха своя избор, категоричен избор “, сподели Владимир Путин при започване на речта си в Георгиевската зала на Кремъл. С тези думи президентът заключи резултатите от завършилите във вторник референдуми в националните републики на Донбас, в Херсон и в освободената част на Запорожка област.

В петък волята беше закрепена на хартия: съветският водач и ръководителите на самостоятелни републики и райони подписаха съглашения за влизане на ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка област в състава на Русия. Абсолютното болшинство се разгласи за това тези земи да станат част от Русия и хората, които живеят там, да престанат да бъдат, както сподели президентът, „ откъснати от родината си “.

Путин два пъти, привличайки вниманието на публиката, акцентира, че народът е осъзнал своето неотменимо право и то освен подхожда на главния принцип на Устава на Организация на обединените нации, само че и се основава на историческото единение, „ в името на което генерации наши предшественици победиха, които от началото на Древна Рус основават и пазят страната в продължение на епохи ”. Путин напомни, че Суворов и Ушаков са воювали в Новоросия, Екатерина Велика и княз Потьомкин са основали градовете. „ Нашите предци и прародители са се били тук до гибел по време на Великата отечествена война “, акцентира Путин и напомни героите на Руската пролет, измежду които починалият началник на ДНР Александър Захарченко, командирите Арсений Павлов ( “Моторола ”), Алексей Мозговой, чиито имена залата посрещна с овации, последвани от минута безмълвие.

„ Няма нищо по-силно от решимостта на милиони хора, които по своята просвета, религия, обичаи, език се считат за част от Русия “, сподели Путин. Той означи, че Русия не се стреми да възвърне Съветския съюз, а възвръща единството на народа, унищожено през 1991 година Държавният глава акцентира: „ Искам киевските управляващи и техните същински господари на Запад да ме чуят, тъй че всички да запомнят това: хората, живеещи в Луганск и Донецк, Херсон и Запорожие, стават наши жители. Завинаги ".

Путин даде да се разбере, че новият статут на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон е финален и не може да бъде предмет на разискване. „ Русия няма да съобщи избора на народа “, сподели президентът под аплодисментите на публиката. В същото време съветският водач прикани режима в Киев - в действителност с ултиматум - неотложно да спре войната, отприщена през 2014 година, и да се върне на масата за договаряния.

С послание не толкоз към Киев, колкото към същинските му стопани – Вашингтон, Лондон и Брюксел – стартира онази част от речта на Путин, в която той в действителност формулира новата външнополитическа теория за Русия, директно наследяваща известната Мюнхенска тирада от 2007 година Тогава, припомняме, за първи път в постсъветската история Москва уточни правото на геополитически суверенитет, противопоставяйки го на еднополюсния свят, който Съединени американски щати построяват.

„ През 2007 година имаше тирада в Мюнхен, отдадена на сигурността, а тази е за цивилизационния избор на придвижването на развиването или изгубването на света. И това се отнася както до персоналния социокултурен избор, по този начин и до избора на страните: кои да бъдат те – суверенни или васални “, написа политическият пълководец Марат Баширов в канала си в “Телеграм ”, добавяйки: „ Изглежда, че ние сами сме начертали нова алена линия за света. "

Реалните аргументи за хибридната война

Путин насочи директни обвинявания към Запада и на първо място към англосаксонския лагер, който в постсъветската ера „ търсеше и продължава да търси нов късмет да ни удари, да отслаби и унищожи Русия “. „ На англосаксонците глобите са малко. Те се обърнаха към бойкот, необикновено, само че факт, като проведоха гърмежи на интернационалните газопроводи „ Северен поток “, искрено уточни Путин. Той също акцентира, че „ точно в алчността, в желанието да резервира неограничената си власт, има действителни аргументи за хибридната война, която груповият Запад отприщи против Русия.

Тук, съгласно Путин, се крият аргументите за систематичната русофобия, омразата към страната и нейната просвета. „ За тях директна опасност е нашата мисъл и философия и по тази причина те протягат ръка на нашите философи “, сподели президентът. Той акцентира: „ Те въобще не се нуждаят от Русия, те е нужна на нас “. Последната фраза беше посрещната с дълги аплодисменти.

Русия не е просто велика хилядолетна мощ, а държава-цивилизация, която няма да живее по манипулираните и подправени правила, които Западът постанова, уточни Путин. От това изявление директно произтича следната теза, на която президентът особено подчертава.

Разпадането на еднополюсния международен ред

Според Путин за Съединени американски щати (единствената страна в света, употребила два пъти нуклеарно оръжие) и за техните спътници е извънредно значимо „ всички страни да предадат суверенитета си в тяхна изгода “, всички страни на света остава детайли на неоколониалната система, обект на обир, подвластен от силата на $ и софтуерния диктат.

„ И ние - ние се гордеем, че през ХХ век нашата страна беше тази, която поведе антиколониалното придвижване, което отвори благоприятни условия за доста нации по света да се развиват, с цел да понижат бедността и неравенството, да победят глада и заболяванията “, акцентира президентът. В същото време, напомни той, Западът продължава да употребява глада като инструмент за политическо владичество.

Според президента следва, че Русия, която в продължение на епохи не се оставяше да бъде „ ограбена “ и възвърне мощта си след катаклизмите от 90-те години, може да стане образец за останалото човечество. И освен за страните от третия свят, само че и за Германия, Япония, Южна Корея и други страни, „ в действителност окупирани “ от Америка, които Съединени американски щати „ цинично назовават равноправни съдружници “.

„ Целият еднополюсен международен ред по своята същина е антидемократичен и неразполагаем. Той е излъган и двуличен до дъно “, настоя Путин. „ Диктатът на Съединени американски щати се основава на груба мощ, на закона на юмрука. “ Опитвайки се да поддържат световно владичество, англосаксонците се пробват да саботират всевъзможни суверенни центрове на развиване, с цел да предотвратят появяването на многополюсен свят. „ Вече чухме за сдържането на Русия, Китай, Иран. Смятам, че други страни от Азия, Латинска Америка, Африка, Близкия изток са последващи “, сподели Путин.

Но, акцентира съветският водач, „ светът навлезе в интервал на революционни трансформации, те имат фундаментален темперамент, образуват се нови центрове за развиване, съставляват по-голямата част от международната общественост и са подготвени освен да заявяват своите ползи, само че и да ги пазят ”.

„ Путин прогласи Русия за водач на антиглобалисткия, антизападен, антиколониален, традиционалистки Интернационал, суперсила с различна универсална идеология “, изрази мнението си в своя “Телеграм ” Евгений Минченко, президент на едноименния информационен холдинг Припомняме, че президентът приказва освен за правото на страните суверенно да дефинират личната си политика, само че и за правото да пазят своите морални полезности, обичайно отношение към фамилията и религията.

„ Владимир Путин разгласи основаването на един тип различен глобализъм, стопански, само че не политически и не културен “, счита на собствен ред Алексей Наумов, специалист от Руския съвет по интернационалните въпроси.

Като цяло речта на президента може да се схваща като апел към другите страни да вземат решение насъбраните проблеми не посредством мощ, не посредством машинация или измама, сподели членът на Обществената камара на Москва, политологът Александър Асафов, Той направи и паралел сред сегашната тирада на Путин и Мюнхенската – и двете речи са станали исторически, акцентира политологът.

„ Речта на президента се оказа много обемна и обхвана доста условия от нашия живот – историческата основа на протичащото се, препратки към ценностната ни картина на света и обозначаване на заобикалящите ни геополитически условия, в които се крие причина за това, което се случва, в това число тези деструктивни дейности, които се подхващат против страната ни ” – заключи Асафов.

Няма да е както преди “

Трябва да се означи, че в края на речта си Путин, може би изрази квинтесенцията на посланието си към страната и света. „ Днес се борим за обективен и свободен път, на първо място за себе си, за Русия, диктатът, деспотизмът да останат вечно в предишното “, сподели президентът. “Убеден съм, че страните и народите схващат, че една политика, построена върху изключителността на който и да било, върху потискането на други култури и нации, е по своята същина незаконна, че би трябвало да обърнем тази срамна страница. Започналият колапс на западната надмощие е необратим. И отново дублирам: няма да е както преди. ”

Според президента „ бойното поле, към което ни повика ориста и историята, е бойното поле за нашия народ, за велика историческа Русия “. „ Днес имаме потребност от консолидация на цялото общество. И в основата на такова доближаване могат да бъдат единствено суверенитетът, свободата, съзиданието, справедливостта. Нашите полезности са великодушие, състрадание и съчувствие “, сподели Путин.

„ В речта си президентът формулира очертанията и правилата на нашата нова идеология. Путин акцентира нуждата от консолидиране на цялото общество към тези правила “, счита Дария Кислицина, началник на отдела за районни стратегии в Експертния институт за обществени проучвания. „ Основната тематика в речта на президента ми се струваше възобновяване на историческата правдивост “, разяснява Виктор Потуремски, шеф на политическия разбор в Института за обществен маркетинг. “От президента пристигна откъс на един наш мъдрец. „ Ако съм руснак, тогава обичам на съветски, пребивавам на съветски “ - това е нашата основна полезност, основна позиция ”, добави той.

Кислицина означи и думите на философа Иван Илин, представени от президента - в приложението към актуалната политическа процедура те могат да се поясняват еднопосочно като апел да се направи избор: или си със страната, или не. „ Трябва да създадем екзистенциален, идеологически избор. Или се сплотяваме и построяваме взаимно бъдеще, за което приказва президентът, или бягаме от страната, т.е. отстраняваме руснака в себе си “, счита Кислицина.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР