В очакване сме на първото гостуване в България на световноизвестния

...
В очакване сме на първото гостуване в България на световноизвестния
Коментари Харесай

Серенадите на Даниел Хоуп и Цюрихския камерен оркестър

В очакване сме на първото посещение в България на световноизвестния цигулар Даниел Хоуп, който на 15 април ще солира на Софийската филхармония в Концерт за цигулка и оркестър от Бенджамин Бритън. На диригентския пулт ще застане Григор Паликаров, а присъединяване в събитието ще има и оперната прима Александрина Пендачанска, която ще извърши подиуми от опери на Рихард Вагнер и Рихард Щраус. 

Eдин от настоящите звукозаписни планове на e издание на Deutsche Grammophon, с което се отбелязва 75-годишнината от основаването на Цюрихския камерен оркестър.

Даниел Хоуп е определен за артистичен шеф на състава през 2016 година след поредност диригенти и като правоприемник на небезизвестния сър Роджър Норингтън, а по този начин Цюрихският камерен оркестър демонстрира ясно и мечтаната посока на развиване - с към този момент различим тон и построен отбор, да има за водач първокласен цигулар, който да води състава от концертмайсторското място, както някои други камерни оркестри със международна популярност.

 Изследването в дълбочина на жанра серенада, който съществува от епохи и е изключително харесван от публиката, довежда до съставянето на стратегия от три емблематични цикъла: опус 48 на Пьотр Илич Чайковски, опус 20 на сър Едуард Елгар и най-после, само че не на последно място - " Малка нощна музика " от Волфганг Амадеус Моцарт. Интересна е подредбата им, защото не е следвана хронологията при появяването на творбите в исторически проект.

„ Острови на щастието “ - такова мото са избрали музикантите от Цюрих, водени от звезда с семейството Хоуп (в превод - Надежда). И това споделя доста за насоката, поета с този компактдиск, записан напълно през септември 2020 година, в тежките месеци на пандемията от ковид. Тъй като Цюрихският камерен оркестър прави доста турнета, а очевидно това е било невероятно задълго, тези " Серенади " - острови на щастието, са били значително и острови на спасението за швейцарците. И те са се постарали да дарят вяра с музика - една доста благородна и красива идея.

на Цюрихския камерен оркестър, воден от Даниел Хоуп, е на международния музикален пазар от края на месец януари 2021 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР