В областните дирекции на Държавен фон Земеделие са приети 205

...
В областните дирекции на Държавен фон Земеделие са приети 205
Коментари Харесай

Фонд "Земеделие" ще компенсира 205 стопани заради загубена реколта

В регионалните дирекции на Държавен декор " Земеделие " са признати 205 заявки на аграрни стопани, които желаят да получат обезщетения по схемата за държавна помощ, която е за случаи на загуба на годишна продукция вследствие на естествени бедствия или неподходящи климатични условия. Заявките са за събития от 2016 година. Общо декларираната от тях повърхност е 5 253.14 ха.

Срокът за погашение на помощта е до 15 септември като плануваният запас за 2016 година за обезщетения за пропаднали площи е 2.1 млн. лева

Най-много са подадените заявки в регионалните дирекции на фонда в Сливен-27, Хасково с 22 бр. и Добрич с 19.

С държавната помощ се компенсират до 80% при вреди от измръзване, осланяване, наводняване, преовлажняване или градушка от действителните разноски за развъждане на царевица, грах за зърно и едногодишни бобови, картофи, плодове и други зеленчуци.

Обезщетението за зърнени, фуражни култури, слънчоглед е 50 на 100, а за зимна маслодайна рапица – 30%. При вреди от суша помощта е до 40%.

На подкрепяне подлежат земеделските стопани, които имат констативни протоколи за 100% пропаднали площи със аграрни култури, вследствие на неподходящи климатични условия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР