Руските войски продължават да се опитват да превземат Часов Яр,

...
Руските войски продължават да се опитват да превземат Часов Яр,
Коментари Харесай

Украински офицер: Русия громи позициите ни с планиращи бомби, иска да пречупи гръбнака на ВСУ

Руските войски не престават да се пробват да завладяват Часов Яр, там интензивно работят техни самолети. Това съобщи офицерът от отдела за обмисляне на Рубежката бригада, майорът от Националната армия на Украйна Дмитрий Кожубенко, информирайки за обстановката на направлението Лиман-Бахмут, предават УНИАН и " Фокус ".

По думите му руснаците натрупат запаси както от пехота, по този начин и от техника, само че ВСУ са подготвени за това.

" Той също по този начин прави такива локални разследващи действия под формата на изпращане на малко количество щурмова маса, с цел да разпознава нашите огневи позиции ", споделя Кожубенко.

Той отбелязва, че в този момент в региона на защитата на бригада " Рубеж " руснаците към този момент не употребяват толкоз постоянно армейската авиация, само че има случаи, когато поразяват с управляеми планиращи бомби ФАБ предни украински позиции.

" Но в този момент главният приоритет на врага е Часов Яр. Те желаят да пречупят гръбнака на нашата отбрана и да стигнат до Краматорско-Славянската агломерация. Но там просто стоят стоманени хора и е невероятно да им се счупи гръбнакът. Не знам какво би трябвало да се направи - руснаците сигурно нямат това. Сега съперникът е съсредоточил там армейската авиация и момчетата би трябвало да се задържат ", означи Кожубенко.

По думите му, в град Часов Яр към момента има известно количество локално население.

" Това са основно хора, които " чакат " (става дума за тези, които чакат да пристигна Русия), или такива, които няма къде да отидат “, добави Кожубенко.

Според него логистиката към Часов Яр в този момент е под компактен огневи надзор на съветските войски и по тази причина всяко придвижване с филантропична помощ е " игра на рулетка ".

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР