Европейският съюз наложи глоба от 337,5 милиона евро (366 милиона

...
Европейският съюз наложи глоба от 337,5 милиона евро (366 милиона
Коментари Харесай

ЕС глоби производителя на бисквитите Oreo с 337,5 милиона евро

Европейският съюз наложи санкция от 337,5 милиона евро (366 милиона долара) на " Монделийз " (Mondelez) - американският производител на захарни произведения, измежду които бисквитите " Oreo " ( Oreo) и шоколадите " Тоблерон “ (Toblerone), поради ограничение на продажбите на артикули в границите на страните от съюза, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

" С днешното решение ние откриваме, че " Монделийз " нелегално е лимитирал трансграничните продажби в Европейски Съюз. Компаният е направила това, с цел да поддържа по-високи цени на продуктите си в ущърб на потребителите “, сподели еврокомисарят, отговарящ за конкуренцията Маргрете Вестагер.

Санкцията, наложена от Европейската комисия, продължава натиска против компании, които постановат териториални ограничавания на доставките на дистрибутори и търговци на дребно.

Европейска комисия съобщи, че компанията е взела участие в антиконкурентни покупко-продажби и също по този начин е злоупотребила с господстващото си състояние в нарушаване на антитръстовите закони на Европейски Съюз. Наложената санкция беше понижена с 15 %, откакто " Монделийз " призна за нарушаванията.

Според Европейска комисия производителят е лимитирал обсега на пазарите или клиентите, на които седем снабдители на едро могат да препродават продуктите му сред 2012 година и 2019 година, и също по този начин е попречил на 10 изключителни дистрибутори в някои страни от Европейски Съюз да дават отговор на поръчки за продажба от клиенти в други страни от съюза сред 2006 година и 2020 година

Случаят с Европейски Съюз се отнася до исторически, изолирани произшествия, множеството от които са спрени или са били отстранени много преди следствието на Европейска комисия, обясниха от компанията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР