В новогодишната нощ Русия и Украйна си размениха над 200

...
В новогодишната нощ Русия и Украйна си размениха над 200
Коментари Харесай

Руски ракетни удари по Украйна и в новогодишната нощ

В новогодишната нощ Русия и Украйна си размениха над 200 военнопленници. Това обаче стана на фона на нови гърмежи в Киев и сирени за въздушна паника в доста региони на Украйна, съобщи БНР.

Киевската градска военна администрация заяви, че нейните сили за противовъздушна защита са свалили 32 въздушни цели над украинската столица малко след среднощ.

Няколко детонации са били чути в града, до момента в който въздушна паника е били задействани в цялата страна в първите часове на 2023 година, съгласно локални медии.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили по-късно заяви, че е унищожил 13 ирански дрона, до момента в който съветските сили са изстреляли 31 ракети и са нанесли 12 въздушни удара, като са направили повече от 70 офанзиви от многократни ракетни установки.

Ръководителят на Киевската районна военна администрация Олексий Кулеба сподели в неделя, че са нанесени спомагателни вреди на инфраструктурата на Украйна.

" През нощта Киевска област отблъсна офанзива от дронове. Страната-терорист се насочи към обекти на енергийната инфраструктура ", написа Кулеба в обява в Telegram.

Той добави, че са пуснати почти " три дузини дронове " и не са регистрирани жертви. През цялата нощ " службите за незабавна помощ са работили на мястото на нанесните удари ", сподели още украинският чиновник.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР