Бившият командващ на 58-а армия на Руската федерация генерал-майор Иван

...
Бившият командващ на 58-а армия на Руската федерация генерал-майор Иван
Коментари Харесай

В Русия задържаха генерал, критикуващ начина на воюване в Украйна

Бившият командващ на 58-а войска на Руската федерация генерал-майор Иван Попов е арестуван под стража в границите на наказателно дело за машинация в изключително огромни размери, съобщи ТАСС представена от Българска телеграфна агенция.

Определянето на мярка за неотклонение във връзка с военачалник Попов е било прегледано от 235-и гарнизонен боен съд.

Ройтерс напомня, че предходната година военачалник Попов заяви, че е бил уволнен, откакто разказал на военното управление каква е истината за тежката обстановка на фронта в Украйна към оня миг.

Попов командваше съветските формирования в Южна Украйна. Той категорично повдигна въпроса за това, че съветските бойци стават жертва на украинската артилерия и сподели, че им липсват подобаващи оръжейни системи и разузнаване, с цел да могат да й противодействат.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР