В новият, сега работещ се проект за националната сигурност, състоянието

...
В новият, сега работещ се проект за националната сигурност, състоянието
Коментари Харесай

Да сме живи, пък нека сме здрави

В новият, в този момент работещ се план за националната сигурност, положението на опазването на здравето се приема като сериозно. Наред с една от най-високите в Европа обща и преждевременна смъртност и ниската дълготрайност на живота се прибавят и неналичието на лекарства и приключването на квалифицирани медицински фрагменти.

У нас сега се трудят към 25 хиляди медицински сестри. Средната им възраст доближава 54 години. За обикновено действие на системата са нужни още 35 000. Официалният на книга стандарт - четири „ експерти по здравни грижи ”, по този начин към този момент именуват за съзвучие тази специалност на един доктор, в действителността е намален повече от четири пъти.
Практиката през последните години е, че над 80% от завършващите медицинските учебни заведения не работят по специалността. Заплатите там са доста под междинните за страната. Дори на старшите. Единствена причина за последните 10 години 10 хиляди здравни експерти със приблизително обучение да изоставен България. И още нещо за заплатите - получават се когато може. Справка - последните проблеми във водещи централни и окръжни лечебни заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР