В навечерието на своята ежегодна конференция I/O, Google представи общата

...
В навечерието на своята ежегодна конференция I/O, Google представи общата
Коментари Харесай

Google представи първата официална версия на Android Things

В навечерието на своята годишна конференция I/O, Гугъл показа общата досегаемост на IoT платформата си Android Things.
С помощта на операционната система, ориентирана към обвързваните движимости, Гугъл ще разреши на разработчиците, създаващи приложения от спектъра на Интернет на нещата да впрегнат в тях силата на създадените от Гугъл решения от региона на машинното образование и изкуствения разсъдък, екосистемата на Android и партньорската мрежа на платформата, както и цифровият помощник Гугъл Assistant.

Android Things съставлява операционна система, ориентирана към вградени устройства, основана на Android, която може да се употребява от лимитирани откъм памет и употребена сила устройства. Системата поддържа Wi-Fi, Bluetooth Low Energy и Weave протоколите за улеснение на връзката. От компанията оповестиха, че всяко в този момент съществуващо Android устройство ще може да засече безпроблемно такова с Android Things.

Операционната система беше показана за прелиминарен обзор още през 2016, като от този момент Гугъл издадоха осем ранни версии на Android Things.

Заедно с Android Things, Гугъл показва и необятен набор от принадлежности за разработчици профилирана подпора за ръководство на интервенциите и снабдяване на обновления. Гарантирана е тригодишна общоприета поддръжка с прибавянето на усъвършенствания и обновления по сигурността с опция за удължение на този период при предпочитание.

„Google господства смарт телефон платформата с Android, само че IoT устройствата бързо се постановат като идната платформа след смарт телефона, тъй че нашето наличие тук се явява основно за компанията“, споделя в диалог със Silicon Angle анализатор от Constellation Research. „В този смисъл, Android Things е звездата тук и стартирането на версия 1.0 съставлява исторически миг. Сега, компанията се нуждае да откри производители, само че това надали ще е мъчно, вземайки поради положителните връзки на компанията с по-голяма част от тях в това пространство“, обобщава той.

Гугъл предлага операционната система гратис за некомерсиални цели, позволявайки ръководството на до 100 устройства, а за комерсиални цели ще се оферират специфични абонаментни проекти.



Заедно със софтуерния артикул, компанията анонсира и хардуерно решение с нея – SoM (System-on-Modules) система за Android Things, основаваща се на платформите NXP i.MX8M, Qualcomm SDA212, Qualcomm SDA624 и MediaTek MT8516. Тя се причислява към две други хардуерни системи, които към този момент поддържат системата: Raspberry Pi 3 Model B и NXP i.MX7D.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР