В началото на януари тази година в многомилионния китайски град

...
В началото на януари тази година в многомилионния китайски град
Коментари Харесай

Това са здравословните храни за 2021 година

В началото на януари тази година в многомилионния китайски град Ухан беше регистриран първият случай на ново мистериозно белодробно заболяване. 12 месеца по-късно животите на всички хора се прекатурнаха поради.
Неиминуемо това повлия и на нашето здраве и привички като хранене, физическа интензивност и всички останали дейности, подобряващи имунитета ни и ни поддържат здрави.
Всички се надяваме, че 2021г. ще ни обезпечи повече здраве, само че ние сами можем да си помогнем като одобряваме няколко храни, които сигурно ще подобрят положението ни. 
 Кои храни понижават риска от инфаркт и инсулт? Кои храни понижават риска от инфаркт и инсулт?
Разнообразни храни, които съдържат огромни количества антиоксиданти и витамини, като зелени листни зеленчуци, моркови, домати, пълнозърн...
Ето 6 храни, които предлагаме да хапвате, с цел да поддържате вашето здраве:
1. Постбиотици  - всички ние сме доста добре осведомени с пре и пробиотиците, само че постоянно пропущаме постбиотиците, които са изключотелно значими за здравето на червата. Те оказват помощ и за подсилване на имунната система и възстановяване на чревната флора. Съдържат се в кефир, кисело зеле, самун с мая и кимчи.
2. Кафе  - няма почитател на кафето, който да не е добре осведомен с потребните свойства на кафето. Кофеинът усъвършенства циркулацията на кръвта в мозъка и противодейства на мозъчните малформации. Безкофеиновото кафе също може да е потребно с това, че има диуретични качества и защищава от нефролитиаза.

 Защо един банан дневно може да избави живота ни Защо един банан дневно може да избави живота ни
Обичате ли банани? Ако не, добре е да ги заобичате. Ново изследване откри, че потреблението на един банан всеки ден оказва помощ за превенц...
3. Зелени храни  - тук имаме поради недобре узрели артикули. Те не просто са цветни и сладки, само че и заредени с хранителни субстанции. Микрозелените храни имат от четири до 40 пъти повече хранителни субстанции от зрелите.
4. Водорасли  - експертите ги причисляват към суперхраните – особени храни, които, одобрявани дори в дребни количества, внасят в организма огромно многообразие от доста скъпи и витално значими хранителни съставки, само че освен това съдържат пренебрежимо малко калории.
5. Подправки  - множеството добре познати ни подправки имат извънредно удобно деяние върху човешкия организъм. Чесънът и лютото, сминдухът, джодженът, джинджифилът, ревенът, девесилът, риганът, розмаринът, кориандърът, шафранът и други имат даже лечебно влияние върху човешкото тяло.
6. Домашно създадени продукти  - всички все по-често прибягваме към покупка на био артикули, които са създадени от локални производители. Това е наклонност, която се ускорява през последните години и несъмнено ще задържи растежа си през 2021г.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР