В началото на валутната търговия в петък американският долар поскъпва

...
В началото на валутната търговия в петък американският долар поскъпва
Коментари Харесай

Еврото губи позиции след решенията на ЕЦБ

В началото на валутната търговия в петък американският $ нараства по отношение на еврото и леко се покачва във връзка с йената.

Общата валута става по-евтина за втора поредна сесия след съвещанието на Европейската централна банка. В четвъртък след обед курсът на европейската валута падна до 7-седмичен най-малко до равнището $1,1036 за веро. Председателят на ЕЦБ Кристин Лагард съобщи след съвещанието през вчерашния ден, че централната банка вижда сигнали за умерено покачване на базовата инфлация, до момента в който " мечешките " опасности за стопанската система на еврозоната стават по-слабо изразени.

Както стана ясно през вчерашния ден, ЕЦБ не трансформира основните лихвени проценти и програмата за назад изкупуване на активи, а също по този начин разгласи началото на първата проверка на тактиката на паричния регулатор 2003 година насам, която ще продължи една година.

Изявленията на Лагард бяха възприети от търговците като сигнал, че ЕЦБ ще се придържа към предходната парична политика. Тя прикани страните от еврозоната да " доста да засилят " структурните промени, които съгласно специалистите могат да алармират за нежеланието на централната банка да трансформира политиките в близко бъдеще.

Днес сутринта общата валута се намалява по отношение на американската до Щатски долар 1,1048 за евро спрямо $1,1055 за едно евро в края на предходната сесия.

В същото време във връзка с японската национална валута доларът се повишава до 109,54 йени против 109,49 йени в четвъртък.

Еврото се търгува по отношение на йената на 121,03 йени против 121,08 йени ден по-рано.

От началото на тази седмица йената се е повишила с 0,6% по отношение на $ и приключва с растеж за първи път от последните три седмици. Експертите чакат нейното по-нататъшно подсилване по отношение на продължаващото търсене на активите на " безвредни убежища " в подтекста на разпространяването на новия вид ковид. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР