В началото на миналия отоплителен сезон Асоциация на топлофикационните дружества

...
В началото на миналия отоплителен сезон Асоциация на топлофикационните дружества
Коментари Харесай

Асоциация на топлофикационните дружества със съвети за икономии на топлинна енергия

В началото на предишния отоплителен сезон Асоциация на топлофикационните сдружения в България отпечата специфичен справочник с отговори на всички въпроси, които клиентите на топлофикациите задават към сдруженията и към своите топлинни счетоводители. Експертите бяха дали отговор детайлно по доста тематики в това число за отдалечените уреди за дялово систематизиране.

            Изданието, основано от Асоциация на топлофикационните сдружения в България, имаше голям триумф и даже бе изработен спомагателен тираж, с цел да доближи до всички заинтригувани лица. В момента „ Пътеводител в света на доставките на топлинна сила и топлинно счетоводство “ е качен в електронен формат и е наличен гратис.

            „ Предвид повишаването на всички способи за отопление, прогнозите са за по-сериозно натоварване на фамилния бюджет, без значение дали едно домакинство е на централно отопление, дърва, пелети, въглища или природен газ. Но въпреки всичко централното отопление излиза най-евтиния вид. АТДБ изготви листовка с 9 елементарни стъпки, които в случай че спазвате, обезпечено ще намалите сметката за парно. “ сподели инж.Кремен Георгиев ръководител на Асоциация на топлофикационните сдружения в България.

            По думите на енергийния специалист, който е управлявал няколко топлофикации в страната, само посредством фокус върху спестяването може да се понижи тежестта на поскъпналите услуги.

            Според специалистите преди началото на отоплителния сезон е добре да се изърши обезвъздушаване на цялата сградна апаратура. Не е целесъобразно да се оставят открехнати порти и прозорци при работещи радиатори, с цел да не се употребява ненужно сила.

            „ Най-честата неточност на доста от хората е да слагат пердета или мебели пред отоплителните уреди. Това води до обособяване на по-малко топлинна сила от радиаторите, което усилва сметката. “ сподели инж.Кремен Георгиев.

            Най-добрата алтернатива за реализиране на енергийна успеваемост съгласно специалистите е обезпечаването на качествена и съвременна външна и вътрешна изолираност.

            „ Европейски специалисти са потвърдили, че намаляването на температурата вкъщи с 1 градус ни икономисва 6% от сметката за отопление. Това важи за всички способи на отопление. В тази връзка, в случай че хората желаят да пестят, е целесъобразно да не се стремят към „ летни температури “ през студените дни. Ако в дома Ви  не е 23 градуса, а да вземем за пример 18, сметката би трябвало да се понижи с 30%, което в тази рецесия е добре пристигнало за всеки. “ сподели инж.Кремен Георгиев.

            Експертите предлагат слагане на термостатични вентили на отоплителните тела, които разрешават избор и поддържане на определена температура.

            Пълният лист със препоръки на експертите от Асоциация на топлофикационните сдружения можете да намерите в потребителския център на топлофикация във Вашия град.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР