В началото на годината, инициативата за експорт на германската здравна

...
В началото на годината, инициативата за експорт на германската здравна
Коментари Харесай

Германия представи иновативни медицински решения в ОАЕ

В началото на годината, самодейността за износ на немската здравна промишленост HEALTH MADE IN GERMANY направи няколко семинара в Абу Даби и Дубай, на тематика модернизиране и цифровизация на опазването на здравето. Целта на програмата е запознаване на представителите на локалното опазване на здравето с изгодите за пациентите в Обединените Арабски Емирства, които немското съвременно опазване на здравето, здравноосигурителна система и IT бранш могат да предложат, както и достиженията на Федерално министерство на образованието и проучвания (www.bmbf.de).
ОАЕ добиват все по-голяма значителност измежду районни снабдители на здравни услуги. В същото време, покачването на цените на опазването на здравето е причина Емирствата да търсят способи за възстановяване на успеваемостта, основно посредством модернизиране и дигитализиране на опазването на здравето. Развитието на технологиите свързани с дигитализацията и Изкуствения разсъдък (AI) играят огромна роля в този проект за възстановяване здравната успеваемост. Ето за какво, ОАЕ са първата страна в света, която има свое Министерство на Изкуствения Интелект, водено от Омар Ал Олама. 

В отговор на проявения интерес към модернизиране на опазването на здравето ( www.krankenkassenzentrale.de ), HEALTH MADE IN GERMANY спомага за основаване на разговор сред ОАЕ и доставчиците на медицински и софтуерни услуги в Германия. Експерти, консуматори и компании от двете страни се срещнаха на семинарите по тематиката.

Презентацията на HEALTH MADE IN GERMANY засегна много тематики, измежду които и по какъв начин дигитализацията спомага за успеваемостта на медицинските услуги, както и за намаляването на цената им. Бяха дадени образци свързани с цифровото ръководство на здравето, дигитализацията в ръководството и поддръжката на инструментариума за опериране, осведомителната снабденост в патологията, мобилното даване на рехабилитационни услуги, цифровизирани лечения в ортопедията и неврологията, както и осъвремененото образование на нови фрагменти.

Висок интерес беше показан към образци за присъединяване на високите технологии в комплицирани интервенции, подобрявайки успеваемостта им. Със семинара си, HEALTH MADE IN GERMANY съумя да покаже по какъв начин развиването на технологиите може да способства освен за удобствата на потребителя, само че и за цялостната успеваемост на медицината, опазването на здравето и здравното обезпечаване. Сфери, в които Германия е един от международните водачи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР