Стресът оказва негативно влияние върху кръвното и насърчава неговото повишаване.

...
Стресът оказва негативно влияние върху кръвното и насърчава неговото повишаване.
Коментари Харесай

Учени откриха сок, който нормализира кръвното

Стресът оказва отрицателно въздействие върху кръвното и предизвиква неговото повишение.

" Ако се опитате да се успокоите с цигара или няколко питиета, това може да утежни обстановката. Бързите храни и закуските, с които постоянно се злоупотребява, могат да задържат вода в тялото, което също не е добре за кръвоносните съдове ", оповестява Health Digest.

Изданието добавя, че до момента в който някои неприятни привички могат краткотрайно да покачат кръвното налягане, непрекъснатото високите му стойности предизвикват увреждане на артериалната тъкан. Когато се комбинира с висок холестерол, високото кръвно налягане може да докара до болести като инфаркт, инсулт или сърдечна непълнота.

" Високото налягане е елементарно да се пропусне, тъй като може да протича без признаци. То има систолична стойност от 120 до 129 и диастолична под 80. Ако високото налягане е непрекъснато, тогава има късмет за развиване на хипертония. За да предотвратите това, ще би трябвало да измененията метода си на живот. Но има и потвърден артикул - доматен сок ", написа още изданието.

Една чаша доматен сок има единствено 45 калории, само че съдържа съвсем дневна доза желязо. Освен това е добър източник на калий, витамин С и е с високо наличие на натрий от 560 мг. Доматите и техният сок са богати на ликопен, каротин, лутеин, фитоен и флавоноиди, които могат да понижат оксидативния стрес и да усилят азотния оксид, който намалява налягането.

Неосоленият доматен сок съдържа единствено 24 мг натрий, само че съдържа 527 мг калий, с цел да поддържа салдото на течностите и намалява налягането.

" В изследване от 2019 година на повече от 400 души е казано да пият толкоз безвкусен доматен сок, колкото им харесва, макар че множеството пият бутилка от 200 ml на ден. Хората с хипертония или нелекувана прехипертония са имали доста намаляване на систолното и диастолното кръвно налягане. Хората, които не са приемали медикаменти за висок холестерол, също са следили понижаване на равнищата на LDL холестерола ", оповестява изданието, базирайки се на резултатите от проучването.

Според изследване от 2017 година тази напитка може да бъде потребна за бременни дами, които желаят да поддържат кръвното си налягане под норма. При петнадесет дами то бележи спад след пиянство на доматен сок.

Ползите за здравето от грейпфрута са подкрепени от научни проучвания. Яденето на този плод може да усили приема на съществени витамини и минерали, поучава actualno.com. През последните години проучванията демонстрират също, че яденето на грейпфрут може да помогне за намаление на кръвното налягане и възстановяване на здравето на сърцето, оповестява още изданието.

Порталът добавя, че учените са открили, че колкото повече плодове и зеленчуци ядете, толкоз по-малък е рискът от развиване на хипертония.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР