Лятото е сезонът на слънчевите дни и топлото време, което

...
Лятото е сезонът на слънчевите дни и топлото време, което
Коментари Харесай

Не пренебрегвайте подуването на краката в жегите

Лятото е сезонът на слънчевите дни и топлото време, което мнозина чакат с неспокойствие. Но за някои хора, жегите могат да донесат освен наслада, само че и неприятности. По време на горещините доста хора страдат от прекалено задържане на вода и отичане, изключително в краката.

Това положение може да аргументи дискомфорт и да повлияе на всекидневието ни. В тази публикация ще разгледаме аргументите за подуването на краката в жегите и по какъв начин можем да се предпазим, и облекчим признаците.

Причините

Подуването на краката, известно като периферен оток, е леко и безболезнено положение, което е извънредно публикувано.

Топлината кара кръвоносните съдове да се уголемяват, изключително когато седим на стол или стоим дълго време. В резултат на това се задържат течности, което води до оток. Ефектът на гравитацията също играе роля, като предизвиква подуването да се концентрира основно в стъпалата, глезените и прасците.

Рискови фактори

Периферните отоци са постоянно срещани и нормално основават повече неудобства, в сравнение с съществени здравословни проблеми. Въпреки това, някои хора са по-склонни към задържане на вода в организма. По-възрастните хора, бременните дами, дамите в цикъл, както и тези с наднормено тегло, са изключително уязвими. За тях е значимо да вземат защитни ограничения, с цел да се предотврати подуването по време на горещините.

Предотвратяване на подуването

За да избегнем подуването, най-добре е да заобикаляме топлината, колкото е допустимо. Поддържането на тялото охладено ще понижи разширението на кръвоносните съдове (вазодилатацията) в краката и по този метод ще се избегне задържането на течности. Също толкоз значимо е да се заобикаля продължителното седене или стоене. Неподвижността предизвиква голямо задържане на вода в стъпалата, глезените и прасците.

Ако въпреки всичко ви се постанова да сте дълго време седнали или прави, опитвайте се да си взимате къси почивки за разходка или разпъване. Освен това, намаляването на приема на сол може да помогне за поддържането на здравословен баланс в организма.

Облекчаване

Подуването на краката може да бъде облекчено и в домашни условия. Достатъчно е да повдигнем краката си, да вземем за пример на леглото или дивана. Обливането с по-студена вода също е от изгода. Тези елементарни способи могат да оказват помощ за понижаване на отока и облекчение на дискомфорта.

Кога е редно да се потърси лекарска помощ? Важно е да се знае, че подуването на краката може да е симптом на по-сериозно положение. Лекарска помощ е добре да се потърси тогава, когато подуването е комбинирано с висока телесна температура, по-рядко уриниране или анамнеза за чернодробно заболяване.

Подуването на краката в жегите може да бъде неприятно и досадно, само че с верните ограничения може да се избегне или най-малко облекчи. Важно е да се грижим за себе си и да не подценяваме сигналите на тялото си. Поддържането на тялото охладено, избягването на дълготрайно седене или стоене и намаляването на приема на сол са единствено част от методите да се оправим с този проблем. Не забравяйте, че при по-сериозни признаци е значимо да потърсите здравна помощ. С малко старания и внимание можем да се насладим на лятото без дискомфорт, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР