В Москва започна процес срещу Алексей Навални по обвинение в

...
В Москва започна процес срещу Алексей Навални по обвинение в
Коментари Харесай

В Русия започна дело за клевета срещу Навални

В Москва стартира развой против Алексей Навални по обвиняване в клюка, съобщи Франс прес. Руският опозиционер, който преди няколко дни беше наказан на близо три години затвор, е в залата на съда, в остъкленото пространство за обвинените.

Борецът против корупцията е упрекнат в разпространение на лъжлива и оскърбителна информация за деец от Втората международна война, който предишното лято защитил в избирателен клип референдума, довел до увеличение на пълномощията на президента Владимир Путин.

Навални нарекъл участниците в този клип, измежду които е и ветеранът, " срам за родината " и " предатели ", предава Българска телеграфна агенция.

Алексей Навални може да бъде наказан на огромна санкция или затвор. Той декларира, че обвиняването е политически стимулирано.

Във вторник 44-годишният критик на Кремъл беше наказан на две години и осем месеца затвор за неспазване на условията на условна присъда от 2014 година

Навални упреква управляващите, че желаят да му затворят устата, откакто през лятото оцеля от опит за отравяне, за който упреква Путин.

Ситуацията с Навални ще бъде разисквана през днешния ден на среща на шефа на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел с съветския външен министър Сергей Лавров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР