В Министерството на здравеопазването се проведе редовния брифинг на Националния

...
В Министерството на здравеопазването се проведе редовния брифинг на Националния
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Навлизаме в доста сериозна фаза на епидемията, трябва ни помощ

В Министерството на здравеопазването се организира постоянния брифинг на Националния действен щаб по отношение на настоящата обстановка и разпространяването на новия ковид на територията на България.

Припомняме, че през последното денонощие у нас бе регистриран следващият антирекорд по новозаразени с COVID-19, а точно 1472 души, до момента в който смъртните случаи към този момент надвишават 1000.

Навлизаме в много сериозна фаза на епидемията в нашата страна. С тази имитация здравният министър проф. Костадин Ангелов стартира брифингът на НОЩ.

Той заключи статистиката на инфектираните у нас и акцентира, че излекуваните пациенти са повече от дейните случаи, само че в последната статистка има няколко случаи на умряли по-млади пациенти.

Ангелов уточни и петте области с най-вече пациенти, които са приети в болница. Това са:

София – 425 случая

Пловдив – 208

Благоевград- 197

Бургас- 97

Шумен - 82

„ Най-големият проблем, пред който сме изправени сега е обвързван с медиците, които са на първа линия. Имаме сериозен недостиг. Всички са изморени, има огромна част инфектирани. Имаме потребност от помощ. Ще потърсим поддръжка от лекарите в доболничната помощ и експертите в ДКЦ-тата. Лекарите в лечебните заведения работят 24 часа, 7 дни в седмицата за всеки, които имат потребност от тях. Ще настояваме кметовете на общини да създадат среща с медиците от извънболничната здравна помощ и да намерят решения за назначението им под някаква форма в лечебните заведения, с цел да могат те да оказват помощ на своите сътрудници. Също по този начин ще разховаряме с ректорите на университетите - студентите, които са 6-ти курс медицина и карат държавните си стажове да оказват помощ и това да се смята за техен стаж. Единствената опция да понижим този напън върху здравната система е да съблюдаваме ограниченията “, съобщи Ангелов.

" Днес имаме среща с Българската Асоциация на заведенията и ще ви уведомим за резултатите от срещата ", разгласи здравният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР