В Луизиана вече има закон, който изисква задължителна проверка на

...
В Луизиана вече има закон, който изисква задължителна проверка на
Коментари Харесай

В Pornhub само с паспорт или лична карта

В Луизиана към този момент има закон, който изисква наложителна инспекция на възрастта на потребителите на уеб сайтове, съдържащи порнография. Политиката планува, че уебсайтовете, съдържащи 33,3% или повече порнографско наличие, би трябвало да изискват от потребителите да потвърдят, че са навършили 18 години. Този лист включва Pornhub, който към този момент ще изисква формален идентификационен документ.

Видеоклип, оповестен в Twitter, наподобява показва това, което потребителите към този момент виждат в Луизиана. Сайтът Pornhub желае от потребителите да потвърдят възрастта си благодарение на услугата AllpassTrust, която работи с услугата за цифрови документи за идентичност LA Wallet в Луизиана. Необходимо е да се сканира публикуван от страната документ за идентичност, с цел да се сътвори дигитален лиценз, който ще се приема за публична идентификация.
-->
Vice удостовери тази информация благодарение на VPN услуга, като означи, че други уеб сайтове за възрастни, като XVideos и XHamster, към момента са налични обикновено. Сайтът на OnlyFans виси на страницата за евакуиране, показваща логото, единствено когато е наличен от IP адрес на Луизиана, и в последна сметка времето за изчакване преди изтеглянето на уеб страницата изтича.

Законът в Луизиана беше признат предходната година и влезе в действие при започване на 2023 година. Това е най-голямата стъпка в поредност от държавни дейности, ориентирани към обезпечаване на сигурността на децата. Законодателите в няколко американски щата оповестиха порнографията за " рецесия на публичното здраве ", а други започнаха защитни ограничения - в Юта да вземем за пример изискват от уебсайтовете да дават на потребителите предизвестия, преди да получат достъп до наличието.

През август Калифорния също одобри закон, целящ да направи онлайн платформите по-безопасни за децата, като задължи уеб услугите да организират изследване за оценка на евентуалните опасности за потребителите под 18-годишна възраст. Наред с други ограничения, уеб страниците би трябвало да лимитират потреблението на персонална информация от малолетни лица и да заобикалят събирането на данни за геолокация. Те би трябвало също по този начин да лимитират потреблението на " тъмни модели ".

В предишното ограниченията за инспекция на възрастта са били проблематични. Наред с другото, това значи, че услугата на трета страна би трябвало да дава сензитивна информация за моделите ви на сърфиране, което евентуално слага напред огромните компании, които елементарно могат да си разрешат тази услуга, за разлика от по-малките самостоятелни уеб сайтове. Обединеното кралство се провали в дългогодишните си опити да вкара инспекция на уеб страници за възрастни, макар че неотдавна възобнови проектите си. През 2022 година френската организация за отбрана на данните CNIL стигна до заключението, че " към момента няма решение " за инспекция на възрастта, което да е задоволително надеждно, всеобхватно и поверително. CNIL също по този начин означи, че потребителите постоянно могат да заобиколят локалните забрани, като употребяват VPN.

Преди това YouTube блокира акаунт на Pornhub с 900 000 клиента, а Meta блокира за непрекъснато акаунта на Pornhub в Instagram: фирмите настояват, че уеб сайтът неведнъж е нарушавал изискванията за прилагане на ресурса във връзка с голотата, наличието за възрастни и половия тормоз.

Натискът върху Pornhub и основаната в Люксембург компания майка MindGeek продължава да се ускорява. Някои от тях упрекват уеб страницата, че не съумява да модерира наличието и позволява видеоклипове, съдържащи материали за принуждение над деца, и видеоклипове на хора, които не са дали позволение за това. Тези опасения доведоха до оставките на основния изпълнителен шеф на Pornhub Ферас Антун и основния действен шеф Дейвид Тасило, а също по този начин засегнаха връзките на Pornhub с други компании. През 2020 година Visa и Mastercard стопираха преводите в Pornhub заради съществуването на " нелегално наличие " в уеб страницата, макар че двете компании към момента се занимават със правосъден иск, в който ги упрекват, че са възнамерявали да " оказват помощ на MindGeek да печели от детско порно ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР