Ако често заменяме десерта с плод или се опитваме да

...
Ако често заменяме десерта с плод или се опитваме да
Коментари Харесай

Ягодова супа - 3 лесни и вкусни рецепти за топлите дни

Ако постоянно заменяме десерта с плод или се опитваме да създадем композиция от двете, евентуално търсим нови способи да опитвам и да опитаме нови усети. И постоянно избираме на първо място сезонни плодове, а в момента сме в сезона на ягодите. Затова в случай че до момента не сме опитвали ягодова чорба, е време да го създадем.
 И ягоди в еър фрайър - по какъв начин да приготвим сладостен и хрупкав чипс
И ягоди в еър фрайър - по какъв начин да приготвим сладостен и хрупкав чипс

Лесно, вкусно и потребно

Няма нищо комплицирано и изискващо време, а съставките, с изключение на дребните, червени плодчета, варират спрямо усета и предпочитанията ни. Ето няколко разновидността, от които да изберем - а за какво не и да изпробваме всички.

Ягодова чорба а-ла Киев
4 чаши измити и почистени ягоди 1 чаша бяла захар 1 чаша заквасена сметана 4 чаши студена вода 1 чаша изсъхнало алено вино
С блендер вършим ягодите на пюре и го прехвърляме в тенджера. Добавяме захарта, сметаната, водата и виното. Готвим на междинна температура за към 20-25 минути като разбъркваме непрекъснато до напълното разбъркване на съставките. Важно е да не стартира да кипи. Сервираме или топла, или охладена.
 Снимка 664958

Пролетна ягодова чорба
1 кг ягоди - почистени и измити 1/2 чаша кисело мляко (може и кокосов йогурт) 1/4 чаша прясно изцеден портокалов сок 1/2 лимон, изцеден 2 с.л. захарен сироп 1/2 ч.л. ванилия
Правим ягодите на пюре, след което прибавяме и останалите съставки още веднъж в блендера. Охлаждаме за към 30 минути и сервираме.
 Снимка 664957

 Лазаня чорба - една нетрадиционна рецепта, въодушевена от обичайното ядене
Най-ароматната и засищаща есенна чорба

Нетрадиционна рецепта, въодушевена от обичайно ядене

Лятна ягодова чорба
2 чаши измити и нарязани ягоди 1/3 чаша бяла захар 1 чаша изсъхнало бяло вино 1 чаша прясно изцеден портокалов сок
Правим ягодите на пюре. В дребен съд смесваме виното и захарта и оставяме да поврят за 5 минути, след което махаме от огъня и охлаждаме. Смесваме с ягодите в блендера до получаваме на гладка консистенция. След това прибавяме портокаловия сок. Охлаждаме за най-малко три часа, преди да сервираме.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР