В коледната и новогодишната нощ Русе за поредна година ще

...
В коледната и новогодишната нощ Русе за поредна година ще
Коментари Харесай

Без градски транспорт в Русе в коледната и новогодишната нощ

В коледната и новогодишната нощ Русе за поредна година ще бъде без градски превоз. И трите превозвача ще работят с празнично разписание, което завършва към 20 часа. Таксиметрови водачи пък ще работят по лична преценка.

Русе

Тържеството за Нова година на площада в Русе ще стартира в 23 часа и който желае да стигне до такава степен, би трябвало да тръгне много по-рано, в случай че желае да употребява градския превоз. Иначе алтернативата му е да върви пешком или да употребява автомобил – персонален или таксиметров.

Между 19,30 и 20 часа потеглят последните тролейбуси и рейсове. На 23 и на 30 декември публичният транспорт ще се движи със съботно разписание, а сред 24 и 27, както на 31 декември и 1 януари – с неделно. Много русенци към момента не знаят това, само че пък се надяват, че тази година няма да е като предходната.
Венеция Николова
„ Ще е хубаво да има дежурен рейс за хората, които се прибират или излизат по него време. “

Цветан Александров
„ Както в София и във Варна, да има и в късните часове най-малко на Нова година. Но не знам дали има запас за тая работа. “


От община Русе обясниха, че са стигнали до решението да няма изключителни линии в новогодишната нощ, тъй като в предишни години рейсовете са пътували празни. Но пък това може да е нощта на такситата. Шофьорите обаче сами ще преценят дали да излязат да работят. Кольо Колев споделя, че мисли да посрещне 2018-а със фамилията си, а да излезе след 2 часа и да кара по общоприета цена.
Кольо Колев – таксиметров водач
„ Ние не пожелаваме какъв брой ще бъде цената. Зависи от клиента – в случай че е в въодушевление, ще даде повече. “
Добрата вест за празнуващите е, че на първи януари градският превоз ще тръгне още към 6 часа сутринта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР