В журналистическо разследване Оливие Бросар от Франс Футбол, публикувано в

...
В журналистическо разследване Оливие Бросар от Франс Футбол, публикувано в
Коментари Харесай

Откриха изчезналия баща на футболни звезди, национали на Франция

В журналистическо следствие Оливие Бросар от „ Франс Футбол, оповестено в авторитетния френски състезателен всекидневник „ Екип “, споделя по какъв начин е съумя да открие следите на някогашния футболист Жан-Франсоа Ернандес. Бащата на френските национали Лука и Тео беше липсващ през 2004 година и от този момент следите му се губеха.

В изявление за телевизия „ М6 “ преди Евро 2020 през предходната година, Лука Ернандес за първи път приказва за татко си. Той изясни, че не е съумял да разбере претекстовете, които са предиздвикали Жан-Франсоа да напусне ненадейно фамилията си. Футболистът на Байерн призна, че не знае даже дали татко му е измежду живите.

`Откриха
Жан-Франсоа Ернандес е някогашен централен бранител на Тулуза, Сошо и Марсилия, а по-късно играе за испанските Атлетико (Мадрид) и Райо Валекано. По време на следствието си Оливие Бросар търси информация от някогашните му съотборници. Част от тях, измежду които и актуалният треньор на ПСЖ Кристоф Галтие, признават, че нямат никаква информация за него. Други, в това число Франк Паси (бивш треньор на Марсилия и Монако), настояват, че той е занимал за Тайланд.

След сбъднат контакт с френската колония в азиатската страна, журналистът от „ Франс Футбол “ открива, че Жан-Франсоа Ернандес е купил земя в страната и дружно с брат си е построил къщи. Освен това е отворил пекарна на остров Ко Самуи. През 2020 година обаче се е върнал във Франция.

Приятел от детинство на бащата на френските национали отхвърля да даде информация на Бросар, само че удостоверява, че е виждал Жан-Франсоа: „ Срещнахме се след края на пандемията и той се усеща добре. Познатите му знаем истината, само че не мога да опиша повече. Съжалявам. “

Журналистът приказва с Бруно Салиба, братовчед на Ернандес-старши, който съумява да вдигне завесата.

`Откриха
„ Истината за Жан-Франсоа най-сетне може да излезе нескрито. Той беше засегнат от изявлението на Лука пред „ М6 “. Вината не е негова за раздялата с двамата му синове. Виновна е някогашната му другарка Лоранс Пи (на фотографията дружно с Лука и Тео), която му не разрешава да вижда момчетата. Тя му е причинявала отвратителни неща и Ернандес най-после е изгубил волята да се бори с нея. Затова си е стегнал багажа и отпътувал за Тайланд “, споделя Салиба.

Версията му е доказана от думите на Лори, доведената сестра на Лука и Тео. Тя разказва майката на момчетата като непоносим човек и признава, че е прекарала лятната си отпуска в компанията на татко си.

Друг някогашен съотборник на Жан-Франсоа Ернандес – Жан-Люк Реда, изяснява, че Лоранс Пи е желала да откъсне бащата на Лука и Тео от неговите другари. Освен това тя и брат ѝ, който бил незает и се настанил в дома на фамилията, живеели на гърба на Жан-Франсоа.
`Откриха
Връзката сред Ернандес и Пи завършила през 2002 година и Жан-Франсоа отишъл да живее самичък в близка къща. Той правел всичко допустимо, с цел да може Лука и Тео да живеят добре, само че Лоранс му желала пари, с цел да му разреши да вижда момчетата.

Лори твърди, че татко ѝ не пропуща мач на националния тим на Франция. Гледа срещите самичък, защото плаче от първата минута до края.

Оливие Бросар направил няколко опита да се свърже с Жан-Франсоа Ернандес на получения телефонен номер, само че никой не дал отговор. В тази връзка Лори изяснява: „ Не ни интересуват парите на Лука и Тео. Единствено желаеме да се срещнем. Това е огромната фантазия на татко ми. “

Публикацията в „ Екип “ приключва с думите на Кристоф Галтие: „ Боли ме да схвана, че Жан-Франсоа е във Франция и даже не ми се е обадил. Много желая да се срещна с него или да приказваме по телефона. Знам, че е непретенциозен, само че би трябвало да ми изясни доста неща. Ако има потребност, мога да му оказа помощ. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР