В горещото време хората не сме единствените, които с удоволствие

...
В горещото време хората не сме единствените, които с удоволствие
Коментари Харесай

Опасен ли е хлорът в басейна за кучетата?

В горещото време хората не сме единствените, които на драго сърце биха се отпуснали в студен басейн през летните дни, когато на открито е горещо и задушно. Много кучета също с наслада биха се топнали в басейна, в случай че им позволите.

Но по какъв начин въздействат на животните химикалите, които всекидневно се поставят във водата? Вреден ли е хлорът за домашните ни любимци?

Опасна ли е водата в басейна за кучето ни?
Нивото на хлор в вярно и постоянно поддържан басейн е относително ниско. Следователно – като цяло не би следвало водата да е рискова или нездравословна за кучетата ни, които, сигурно, ще обхванат дребни количества, до момента в който плуват или играят вътре. Басейните със солена вода също съдържат хлор, само че тя е в още по-безопасни количества, осведоми dogsandcats.bg.

Важно е да знаете, че поглъщането на прекалено много хлорирана вода от басейна може да раздразни стомашно-чревния тракт на четириногото, а това води до гадене, повръщане и даже – при най-тежките случаи, ерозия на хранопровода. Рисковете се усилват съразмерно с равнищата на хлор във водата.

Докато късите плувни сесии нормално са безвредни, прекомерно многото излагане на хлор и други химикали в басейна може да раздразни очите, кожата (включително тази на възглавничките на лапите) и козината на домашния ви любим. Това нормално се случва, в случай че животното прекара във водата повече от половин час, без да излиза на открито.
По-подходящи ли са басейните със солена вода?
Поглъщането на солена вода може да аргументи същите проблеми на четириногите ни приятели, както и хлорираната в басейна. Освен това, потреблението на прекалено много сол може да докара до диария или електролитен дисбаланс, положение, което бързо може да стане животозасрашаващо. За благополучие, в басейните, цялостни със солена вода има доста по-малки количества сол, в сравнение с в морето или океана. Така че, на доктрина ще е нужен огромен размер вода, с цел да бъде тя рискова за домашния ви любим.

Задължително изплакване след плуване

За да предотвратите дразненето на очите на кучето в резултат взаимоотношението с хлор, сол или други химикали в басейна, изплакнете кучето си с прясна вода откакто излезе от него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР